Мер Черкас провів нараду з керівниками структурних підрозділів

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко провів розширену нараду із усіма керівниками структурних підрозділів та наших комунальних підприємств. Про це він поінформував у своєму фейсбуці.
“Одним із основних питань залишається функціонування міста й усієї критичної інфраструктури в умовах воєнного стану.

Навіть у такі складні часи ми продовжуємо дбати про благоустрій Черкас та якість послуг, які міські служби надають жителям.

У місті сьогодні працюють майже 750 лікарів і 1400 медичних сестер, у лікувальних закладах сформовано лікарсько-сестринські бригади, в тому числі у центрах Первинної медико-санітарної допомоги для можливого підсилення стаціонарних лікувальних закладів. Пацієнтів, які приїхали до нас із інших міст, приймають без декларацій та без електронних направлень.
Сформований резерв медикаментів, перев’язувальних матеріалів, продуктів харчування, питної води, є достатні запаси дизельного палива для роботи генераторів на випадок відключення електроенергії.

У нас практично відсутній відтік кадрів серед комунальників через бажання виїхати у зв’язку з війною. Якщо із цієї причини вакансії і з’являються – їх досить швидко закривають.
У нас є певні інфраструктурні об’єкти, які не заповнені людьми. Тож під час наради ми розглянули питання стосовно відключення їх від тепла.

Дав доручення КП «Черкасиводоканал» провести ревізію питних фонтанчиків та відновити їх роботу, разом із тим, полагодити всі автомати з розливу доочищеної питної води.
У цілому ж всі комунальні служби продовжують працювати й виконувати покладені на них обов’язки: працівники КП «ЧЕЛУАШ» утримують вулиці в чистоті, щодня близько сотні людей прибирає зелені зони й прибордюрні частини доріг, «Черкаська служба чистоти» вчасно вивозить побутові відходи із контейнерних майданчиків.

КП «Комбінат комунальних підприємств» уже розпочинає підготовку до поминальних днів та наводить лад на міських цвинтарях.

У зв’язку з тим, що до нашого міста щодня прибуває все більша кількість переселенців, частина із яких – транзитом, велике навантаження зараз на департаменті соціальної політики. Сьогодні його фахівці надають довідки про взяття на облік внутрішнього переміщеної особи та допомагають переселенцям усім необхідним.

У місті поступово повертаються до роботи приватні підприємства, відкриваються невеликі магазини, кав’ярні. Водночас, для підтримки нашого економічного фронту дав доручення вивчити питання про запровадження мораторію на проведення перевірок у період воєнного стану.

Друзі, дякую всім, хто в цей нелегкий період, робить свій внесок в перемогу України над російськими окупантами. Тим, хто захищає її зі зброєю в руках, тим, хто знайшов себе у волонтерстві, тим, хто ходить на роботу й робить її якнайкраще”, – написав Бондаренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *