«Поміж реалій та ілюзій», – у Черкасах посмертно презентують книгу журналістки

Книгу черкаської журналістки Катерини Таран, яка творила телебачення на Черкащині, сьогодні посмертно презентують у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Сьогодні об 11.20 у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбудеться посмертна презентація книги заслуженої журналістки України Катерини Таран «Поміж реалій та ілюзій», яка творила телебачення Черкащини.

Організатором виступила Черкаська обласна організація спілки журналістів.

Серед учасників однокурсники Катерини Таран по факультету журналістики КНУ ім.Т. Шевченка):

Микола Тимошик, доктор філологічних наук, професор, викладач журналістики КНУКІМ, головний редактор наукового журналу «Український інформаційний простір», засновник і директор науково-видавничого центру «Наша культура і наука», автор підручників і посібників із видавничої справи й журналістики, численних публікацій у наукових виданнях і медіа; керівник п’ятьох здобувачів із ЧНУ ім. Б. Хмельницького, які успішно захистили кандидатські дисертації (Олена Погрібна, Олена Надточій, Оксана Іванченко, Людмила Фіть, Марина Макуха);

Юрій Плаксюк, колишній голова Держкомтелерадіо України, письменник;

Галина Дацюк, редакторка всеукраїнського тижневика «Слово Просвіти», письменниця;

Віталій Москаленко, багаторічний посол України на Балканах;

Володимир Чопенко, відомий журналіст-аграрник видання «Дзеркало Тижня»;

Алла Ковтун, колишня головна редакторка газети «Урядовий кур’єр».

Вони презентують посмертну книгу К. Таран «Поміж реалій та ілюзій», що побачила світ у Києві ще 2020 року, але досі мало відома освітянам, творчій інтелігенції, студентству, загалом черкащанам. Збірка містить історії К. Таран: тексти радіо- й телевізійних сюжетів, інтерв’ю, нотатки з численних записних книг журналістки, які упорядковані в окремі розділи.

Крім того, у видання вміщено: передмову М. Тимошика; спогади родичів, друзів, однокурсників і колег; біографію авторки; фотолітопис із її життя.

Упорядники: Галина Дацюк, Ольга Таран, Микола Тимошик.

М. Тимошик: «Є всі підстави стверджувати, що публічне обговорення літературної праці К. Таран стане корисним позанавчальним заходом для закладів освіти області та знаковою подією в інформаційному полі Черкаського краю. Передусім тому, що Катерина Таран упродовж свого короткого життя толерувала світоглядну патріотичну, а не продажну журналістику. Таку, якої сьогодні потребує суспільство в умовах російської агресії, – з людським чесним і чітко вираженим національно-патріотичним обличчям».

У межах заходу заплановано прес-конференцію «Місцева преса за умов російсько-української війни: виклики, реалії, проблеми».

Місце проведення: навчальний корпус №1, конференц-зала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *