ЗСУ успішно стримують окупантів на усіх напрямках, у Білорусі фіксують переміщення техніки РФ – Генштаб

Російське керівництво розглядає можливість формування на тимчасово зайнятих територіях окупаційних органів влади, а на території Республіки Білорусь фіксують переміщення техніки країни-агресорки Росії.

Про це йдеться у зведенні Генеральнго штабу 31 березня. 

Зазначається, що на території Російської Федерації уже почали відбирати співробітників силових структур, прокуратур та судів, які згодом направлять до України.

“Для реалізації сценарію щодо створення на території Херсонської області чергової псевдореспубліки відзначається робота російських фсбшників. Основним напрямком їхньої діяльності є – “зомбування” населення”, – йдеться у зведенні штабу. 

У ЗСУ вкотре повідомляють про низький морально-психологічний стан військ противника. Так, у з’єднаннях та частинах Балтійського флоту, зокрема 79-ї окремої мотострілецької бригади 11-го армійського корпусу, фіксують багато випадків  відмови від проходження служби та небажання підписувати контракти. За наявною інформацією, у підрозділах 60-ї окремої мотострілецької бригади 5-ї загальновійськової армії Східного військового округу, у зв’язку з невиконанням наказу щодо ведення бойових дій, від посад усунуто двох командирів взводів.

Тим часом на території Білорусі зафіксовано переміщення військової техніки збройних сил Росій. Ймовірна мета такого руху – це перегрупування, а також створення резерву для поповнення втрат.

На залишених ворогом територіях Київської області фіксуються непоодинокі випадки мінування території та будівель місцевих жителів. 

“Українські захисники продовжують оборону на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямках. На всіх напрямках противник успішно стримується ЗСУ, на окремих – наші війська здійснюють успішні контратаки. На Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито 5 ворожих атак. Наші воїни знищили 10 танків, 18 одиниць броньованої та 13 одиниць автомобільної техніки, 15 артилерійських систем. Противник зазнав втрат і у живій силі”, – йдеься у повідомленні. 

Крім тогоЮ Повітряні Сили ЗСУ за попередню добу було уражено сім повітряних цілей – чотири літаки, БПЛА та дві крилаті ракети. “Українська ввіація  продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога”, – наголосили у Генштабі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *