Черкащина дала притулок більше 120 тисячам переселенців


Черкащина – регіон, який чи не найбільше прихистив переселенців. Область прийняла 120 тисяч втурішньо переміщених осіб, близько 40 з яких нині проживають у Черкасах. Тут працює кілька потужних волонтерських хабів.

Про це журналістам “City News” повідомила Народний депутат України фракції “Європейська солідарність” Ірина ГЕРАЩЕНКО, яка на вихідних відвідала Черкаси. Вона обійшла найбільші волонтерські центри Черкас, і у тому числі ознайомилась з діяльністю “Пункту благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”.

– Для мене, як черкащанки було важливо почути цифри, які свідчать про те, що Черкащина сьогодні той регіон, який чи не найбільше приймає переселенців. Область прийняла 120 тисяч переселенців, близько 40 з яких нині проживають у Черкасах. Поспілкувалась з людьми, щоб з’ясувати, як тут спрацювала місцева влада і громада у сенсі надання допомоги переселенцям. І мені було надзвичайно приємно чути ті відгуки громадян, які змушені були виїхати з регіонів, де йдуть бої, про радушний прийом і турботу, що ними їх охопили черкащани, – розкрила мету візиту депутат, спілкуючись з активом цього волонтерського центру пані Ірина.

За її словами, депутат постійно їздить регіонами, які потстраждали від війни та рашистської окупації. Адже нині кожний український політик повинен не лише працювати, виконуючи свої повноваження представника народу та законотворця, але відчувати чим і як живуть регіони.
Також вона сказала, про те, що партійні структури “ЄС” масово долучились до волонтерської діяльності.

– Сьогодні Україна живе не під партійними прапорами, а вона об’єднна під прапором України. Як політик не можу у час війни бути осторонь. Намагаюсь відвідувати звільнені від російських орків території. Зокрема ми об’їздили Київську область. Ті території, які постраждали від окупації можть розраховувати на допомогу тилу. І мені приємно, що наші партійні структури на міцях перетворились на потужні волонтерські хаби, – наголосила Ірина Геращенко.

Особливо вона виділила роботу, яку ведуть волонтерські центри, що їх організували однопартійці з Черкас.

– В Черкасах працює кілька волонтерських хабів, один під егідою місцевої влади, два з них організували наші партійки Інна Бандура і Оксана Циганок. Не знаю жодного нашого партійця, який би не долучився до Тероборони, або до волонтерства і не доклав зусиль до того, аби Україна вижила, вистояла, відновилась. У мене приємне враження від того, що я бачу у Черкасах. Щаслива від того, що побачила як залучені у процес волонтерства всі мої знайомі і представники нашої команди. Наша команда працює і це – чудово, – підкреслила вона.

«Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті», що у Черкасах, діє з першого дня повномасштабної війни, яку рф розв’язала проти Україні. Його створила і очолила, керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Цей центр користується авторитетом серед громадян і благодійних організацій, і у рамках взаємодопомоги співпрацює з іншими волонтерами і волонтерськими центрами.

Ірина Геращенко з активом “Пункту благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”. Зліва на право: Аліна Лісняк, Ірира Геращенко, Валентина Лісняк, Інна Бандура і Тетяна Моргуненко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *