Святкові лінійки у Черкасах проводили в основному для першачків і 11-класників (фото)

Перше вересня загальноосвітні школи Черкас зустріли досить скромно. Через напружену ситуацію в країні та загрозу повітряних атак, освітяни обійшлись без традиційних пишних лінійок та суттєво обмеженому колі.

Значна частина міських шкіл запросила на святкову лінійку тільки одинадцятикласників та тих, хто прийшли перший раз у перший клас. У деяких школах відсвяткували День знань у вузькому колі класних учнівських колективів.

– Традиційну, святкову лінійку провели для перших та одинадцятих класів. Одночасно з нею провели акцію: «Замість квітів – допомога ЗСУ», збираючи допомогу дл армії. Класні керівники провели для своїх класів урок на тему «Українці незламні». Для більшість класів цей урок провели очно, для решти – дистанційно. Шкільна спільнота вшанувала хвилиною мовчання випускників, які загинули у війні за Україну. Таких героїв серед наших випускників більше десяти, – розповів директор Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10, Черкаської міської ради Василь Хилько.

А у Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №22, святкову лінійку провели тільки для першокласників.

– Очно ми привітали лише наших першачків, адже Свято першого дзвінка у їхньому шкільному житті відбулось дійсно вперше. Їм ми вручили подарунки від міської влади та від школи. Для дітей і їх батьків зробили фотозони, щоб вони могли фотографуватись. Під час цього діти і батьки знайомились між собою і з учителями. Для решти школярів у нас відбувся перший урок, але за попередньою домовленістю він проходив дистанційно. Тобто свято відбулось у нас тихо, скромно і без жодних провокацій, – повідав директор школи Руслан Ткалич.

Цьогоріч 35 шкіл міста приймуть у свої обійми 28 тисяч 835 учнів.

Володимир Лимаренко-Полянський

Фото надані адміністраціями десятої та двадцять другої загальноосвітніх шкіл Черкас

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *