Родина з Луганська осіла у Черкасах і тепер допомагає переселенцям

Надія і її син Назар – луганчани, чия сім’я виїхала з Луганська на початку російської агресії у 2014 році. Тепер вони допомагають переселенцям, бо знають, як це в один момент втратити все що створювали протягом життя.

З благодійниками спілкувались журналісти “City News”, які постійно чергують у «Пункті благодійної допомоги «Хрещатик Сіті».
Історія родини Надії типова для переселенців. Вони – сім’я з чотирма дітьми на початку війни покинула рідне місто, яке постійно бомбардували, і поїхала у Черкаси до знайомих. Думали, що на два тижні, а залишились на завжди.

– Ми тут з 2014 року. Жили у Луганську, але змушені були рятуватись, бо місто постійно обстрілювали. У Черкаси приїхали до знайомих у шортах без речей, розраховуючи, що перебудемо тут тижня два. А виявилось, що приїхали на завжди. Бо на початок вересня дітям треба було до школи, а в окупованому Луганську і далі було неспокійно, тому і залишились. За цей час двоє дітей закінчили університет у Черкасах і вже працюють. Старший син вже має власну родину. Ми теж працюємо. Орендуємо житло. Черкаси – гарне місто, тут хороші люди і ми остаточно вирішили залишитись. Придбали землю і будемо будуватись. Вирішили допомогти переселенцям, бо самі були у цій шкірі, – пояснила свій вчинок Надія.

“Пункт благодійної допомоги “Хрещатик Сіті”, що у Черкасах, діє з першого дня повномасштабної війни, яку рф розв’язала проти України. Його створила і очолила, керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. Він має авторитет серед громадян і благодійних організацій, і у рамках взаємодопомоги співпрацює з іншими волонтерами і волонтерськими центрами, у тому числі і зарубіжними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *