Черкащани відзначають День вишиванки

День української вишиванки, який цьогоріч відзначають 19 травня для черкащан став улюбленим святом. Сьогодні вулиці обласного центру заповнені людьми, одягненими в українскі вишивані сорочки. Їх можна бачити скрізь. У довгій як кишка черзі автомобілістів до АЗС, на якій ще продають пальне. У супермаркетах, у офіса, у парках і скверах, у маршрутках і просто на вулиці.

До святкування долучилась і очільниця “Пункту благодійної допомоги “Хрещатик Сіті” Інна Бандура.

– Українська вишиванка для мене це не стильний та модний одяг. Це носій українського духу, незламної волі і нашої національної ідентичності. Це – чарівна українська пісня, втілена у традиційних візерунках. Послання від древніх праукраїнців усім нащадкам з наказом берегти і плекати духовний скарб, залишений нам у спадок, написала вона на власній сторінці у “Фейсбук”.

Традиції виготовляти вишиваний одяг на території України йдуть з глибини віків. Археологічні знахідки свідчать про те, що одяг з вишитим орнаментом був відомий тут ще у II столітті до н.е. А у козацьку добу одним із центрів вишивання була нинішня територія Черкащини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *