Учасниця проєкту “Вишиванкова родина” у Черкасах розповіла про звірства росіян у Маріуполі (фото)

Виставка портретів патріотично-мистецького проєкту “Вишиванкова родина” щойно відбувся у Черкасах у центральному сквері “Юність”, організатором якого виступили міська рада спільно з Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Як пояснила журналістам “City News” начальник управління культури Дерпартаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Валентина Шепецька, суть проєкту – виставка портретів відомих або соціально активних черкащан чи переселенців у вишиванках.

– Взяти участь у проєкті ми запростили черкащан з різних сфер діяльності міста, а також внутрішньопереселених осіб. Серед них є представник ДСНС, лікарі (є у нас поважна лікарська родина, що переїхала з Харківщини), учителі, директори шкіл та коледжів, які нині активно працюють з переселенцями у гуманітарних центрах. Є представники мистецького фронту – хлопці з гурту “Спів братів”, провідний актор черкаського драмтеатру Сергі й Бобров – активний волонтер міського гуманітарного центру, що у міському будинку культури імені Кулика. Інакше кажучи у проєкт залучили людей – патріотів України, які проявили потужний творчий потенціал і запал у справі плекання нашої перемоги, яка неодмінно буде, – прокоментувала Валентина Шепецька.

За її словами ця виставка буде експонуватись у галереї народного мистецтва відомої черкаської мисткині Ольги Мартинової. А після її роботи портрети передадуть учасникам проєкту.

Участь у церемонії відкриття виставки, яка нині діє у сквері “Юність” взяв і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Мер вручив учасникам проєкту букети квітів, як він сказав, “від імені всіх чоловіків Черкас” і залюбки фотографувався з учасницями проєкту, чиї портрети, як вже відомо, нині експонуються на виставці просто неба.

Особливо виділялась серед учасників проєкту переселенка з нині зруйнованорго орками Маріуполя – журналістка, воєнкор і людина із дуже непростою долею – Тетяна Уралова. До війни вона працювала головним редактором міського каналу ТБ-7, працювала власкором центральних телеканалів ТРК “Україна”, ICTV, СТБ. Основною спеціалізацією Тетяни було висвітлення подій на фронті. До евакуації вона працювала у головному управлінні ДСНС у Донецькій області, зараз працює в управлінні ДСНС у Черкаській області.

– Мій чоловік з 2014 року воює на Донеччині з загарбниками. Нашій з ним доньці три з оловиною роки. Коли почалась нова хвиля вторгнення російських військ, ми місяць сиділи у підвалі. Наш будинок, у березні до щенту розстріляла російська авіація. Центральну вулицю Маріуполя з приватним сектором, де не було жодного військового об’єкту, внаслідок обстрілів російської артилерії і бомбардування авіацією повністю стерото з лиця землі. Практично всі мої сусіди загинули. Загалом, загинуло дуже багато маріупольців, значно більше цифри у 20 тисяч, яку нині називають, – розповіла Тетяна Уралова.

Тетяна Уралова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *