У Черкасах розвивають іпотерапію – реабілітацію з допомогою коней

Іпотерапію в Черкасах почали впроваджувати рік тому на базі ГО “Спілка батьків, молоді з інвалідністю “Перспектива”, яка отримує фінансування із міського бюджету.  

За підтримки небайдужих у “Перспективі” з’явилося кілька коней, обладнали майданчик для їзди верхи, залучили реабілітолога, інформує Черкаська міська рада.

А віднедавна коней та фахівців, готових розвивати цей напрям, додалося.

Під час війни на базі їхньої громадської організації почав діяти центр «Прихисток» для тимчасово переміщених осіб. І наприкінці березня, тікаючи від обстрілів, сюди приїхала пані Олена із Сєвєродонецька. Жінка мала там свій кінний клуб, і, несподівано знайшовши однодумців, попросила про допомогу. Тож у Черкасах прихистили не тільки її з батьком, а й 4-х коней, яких вдалося перевезти із Сєвєродонецька.

Невдовзі тут прихистили ще одну власницю коней – Оксану зі Святогорська Донецької області.

Оскільки на базі ГО «Спілка батьків, молоді з інвалідністю «Перспектива» надають послуги реабілітації для людей з інвалідністю, Олена та Оксана зі своїми тваринами також прилучилися до занять з іпотерапії.

«Зараз ми маємо 15 коней, кілька кіз та овець, – розповідає очільник цієї громадської організації Валерій Гаврилов. – Упродовж року послуги з іпотерапії у нас отримують майже 60 осіб. Це молодь з інвалідністю нашої організації та вихованці центру комплексної реабілітації «Жага життя». Прагнемо, аби курс із 10 занять наші підопічні могли проходити двічі на рік. Намагаємося створювати умови для роботи іпотерапевтів і розвитку цього напряму в Черкасах».

За словами Валерія Гаврилова, поруч із критим майданчиком для іпотерапії планують зробити ще один для верхової їзди, та леваду для випасу. Треба добудувати стайню, готуватися до зимівлі тварин. Складно фінансово, бракує техніки й рук для облагородження території, приготування їжі тваринам. Дуже вдячні підприємцям і волонтерам, які привозять сіно та зерно їхнім підопічним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *