Перголи з гліциніями встановили у парку Черкас

У «Сосновому бору» Черкас з’явилися нові перголи – дерев’яні конструкції, призначені для відпочинку і захисту від спеки. Про це інформують у Черкаській міській раді.

«Біля пергол висаджено гліцинії – це ліаноподібні рослини, які протягом року-двох обплетуть гілками дерев’яні конструкції і створять комфортний затінок для мешканців і гостей нашого міста, – говорить в.о. директора КП “Дирекція Парків” Владислав Юрченко.

Частина нових пергол розміщена навколо паркового озера, в якому – абсолютно чиста блакитна вода, завдяки новій, щойно зробленій артезіанській свердловині».

«Благоустрій парків – невід’ємна складова покращення умов проживання в Черкасах, навіть в умовах війни ми працюємо над тим, аби відпочинок у них був затишним і комфортним», – наголошує міський голова Анатолій Бондаренко.

Довідково:

Перші перголи (від лат. pergula – «дашок»), спочатку робилися на півдні Європи як утилітарна споруда, призначена одночасно для підтримки виноградної лози і для денного відпочинку в затінку. Сьогодні це – популярна у багатьох країнах світу садова й паркова конструкція.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *