У Черкасах ночами зливають бензин з бензобаків авто

В одному з мікрорайонів Черкас крадії злили пальне з машин на автостоянці, випорожнивши бензобаки п’яти автівок за ніч.

Про інцидент довідались журналісти Суспільного.

Власник двох автомобілів “ВАЗ” Сергій Жураковський нині мобілізований. Поки чоловік боронить країну, з його автомобілів невідомі злили бензин, розповіла дівчина військового Анастасія:

“Я вже о сьомій годині дізналась про це, коли прокинулась. Мені зателефонували хлопці, які йшли на зупинку й сказали, про подію. Я пішла на вахту, а потім мені сказали, що це було близько дванадцятої години, на зупинці стояла машина, дуже довго стояла”.

На автостоянці залишають свої машини мешканці сусідніх гуртожитків. Поруч розташоване автомобільне товариство, на будинку якого встановлено камеру спостереження. Нині чергових тут немає, вони заступають на вахту ближче до вечора.

“Я знаю, що на стоянці ведеться відеоспостереження, тож я пішла до них на вахту. Вони сказали, що відеоспостереження туди не дістало, оскільки стояла машина і затулила огляд”, — зазначила черкащанка Анастасія.

Сусіди про нічну пригоду знають, зазначив місцевий житель Володимир Рябуха:

“Так, трішки чув, та небагато таких розмов. Це звичайно ганебно, тим паче у воєнний час”.

Тієї ночі пальне злили з п’яти автомобілів, власники про це розповіли у соцмережах. Жоден із них, прокоментувала Анастасія, як і вона, до поліції вирішили не звертатися.

“Я думаю, що це звернення не допоможе”.

І дарма, пояснила речниця Нацполіції області Зоя Вовк. За кримінальним кодексом України цю подію кваліфікують як крадіжку:

“З письмовими заявами до поліції не зверталися. Раніше таких випадків не було, принаймні про них не повідомляли. І ми не читали про них масово у соцмережах. Дійсно, активність таких випадків почалася тоді, коли підскочили ціни на пальне”.

Дієвіше попередити крадіжку, аніж її розслідувати, зауважила речниця:

“Такі випадки, як ми можемо здогадуватися, більше трапляються під час дії комендантської години, тобто в темну пору доби. Звичайно, якщо є освітлення і хтось помітить підозрілу людину, то варто подзвонити на лінію «102» і повідомити про це. А вже поліцейські, які прибудуть на місце, перевірять її”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *