Ремонт колектора у Черкасах – на завершальному етапі

Ремонт головного самопливного каналізаційного колектора по вулиці Гоголя – на завершальному етапі, інформує пресслужба Черкаської міської ради.

Триває ремонт каналізаційного колектора, аварія на якому сталася 12 травня. Фахівці КП “Черкасиводоканал” мають замінити 210 метрів трубопроводу для збирання й відведення стічних вод.

Цей колектор – найдовший у Черкасах і найбільший за обсягом транспортування стоків: він пролягає по вулицях Гоголя та Чигиринській до головної насосної станції.

«Більшості каналізаційних мереж міста – понад 40 років, вони дуже зношені, – говорить директор КП «Черкасиводоканал» Іван Сухарьков. – І ми надзвичайно вдячні міській владі Черкас, яка виділила кошти для цього ремонту. Адже тільки на закупівлю труб, каналізаційних кілець та інших матеріалів витрачено майже 1 мільйон гривень, не враховуючи решти робіт».

Нині, працюючи за будь-якої погоди, працівники КП «Водоканал» усувають наслідки аварії.

«На першій аварійній ділянці ми вже замінили 90 метрів труб, – інформує головний інженер КП «Черкасиводоканал» Олександр Гончаренко. – Тепер, під час другої розкопки, працюємо на 2-х ділянках по 60 метрів кожна. Загалом замінимо близько 210 метрів колектора і 3 каналізаційних колодязі. Якщо все піде нормально – за 2 тижні ми повинні закінчити роботи, ділянку можна буде заасфальтувати і навести лад».

За словами головного інженера підприємства, поки триває ремонт колектора, водовідведення і водопостачання мешканцям прилеглих будинків відбувається без збою: змонтоване насосне обладнання й напірний колектор дозволяють перекачувати стоки.

Взагалі ж, у рамках співпраці зі Світовим банком кілька років тому в Черкасах було замінено 3,7 кілометри колектора на вулиці Чигиринській та частково на вул.Гоголя від Різдвяної. Надалі потребуватиме заміни ділянка колектора від Різдвяної в бік Соснівки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *