Ситуація із укриттями у Черкасах покращилася, – міські владці

«Ситуація з укриттями в Черкасах нині краща, аніж на початку війни», — у цьому запевняє заступник міського голови Черкас Павло Валенчук.

«У Черкасах, як і у всій Україні, залишається небезпека ракетних обстрілів. І міська влада закликає жителів не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та проходити до укриттів, — говорить Павло Валенчук. — Насамперед відзначу, що ситуація зі сховищами й укриттями в Черкасах нині однозначно краща, аніж була на початку березня, коли в місті лунали перші сигнали тривог.

І це завдяки спільним зусиллям великої кількості волонтерів, депутатського корпусу міської ради, комунальних та інших служб міста й свідомих мешканців.

Зараз у нашому обласному центрі є кілька спеціально спроєктованих працюючих сховищ. Вони розташовані на території деяких підприємств (їх назви не вказуємо з міркувань безпеки), ще 4 сховища – у власності міста.

Друга категорія укриттів – так звані споруди подвійного призначення. Це підвали окремих будинків, деякі паркінги, підземні поверхи торгових центрів тощо. Відповідальність за утримання цих приміщень несуть їхні власники.

Звертаю увагу й на те, що поліція та служба з питань надзвичайних ситуацій теж перевіряють стан сховищ у місті.

Є укриття дуже якісні, які довго утримувалися підприємством чи містом і добре працюють. Одне з черкаських укриттів навіть входить до трійки кращих в Україні”.

Про це інформують у Черкаській міській раді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *