«Війна очима дітей»: у Польщі працює виставка, створена у Черкасах

Виставку дитячих малюнків про війну, що має назву «Війна очима дітей. Біль та надія», створену у Черкасах, нині експонують у польському Бидгощі, який є містом-побратимом Черкас.

Її огляд влада міста організувала у новому культурному центрі Mlyny Rothera. Відкрив виставку  віце-мер міста Бидгощ пан Мірослав Козлович.

Малюнки черкаських дітей про війну, полум’я якої охопило Україну не залишило байдужими ні владу, ні громадськість Бидгоща, а ні місцеву та національну пресу.  

У виставці представлені твори дітей з переселенських родин, які мусили втікати від розрухи, голоду і смерті, які щедро сіют рашисти у новій війні проти України.

Мета виставки, яку створила міська влада Черкас спільно з Гуманітарним центром Черкаської міської ради та його куратором Мариною Гаркавою – привернути увагу міжнародної спільноти до проблем і потреб дітей, які постраждали через війну, та об’єднати світ, аби вберегти всіх дітей планети й подарувати їм щасливе майбутнє

Перед тим, як потрапити до Польщі, виставка «Війна очима дітей. Біль та надія» встигла побувати у Литві, Туреччині та Італії. Незабаром вона поїде до Ізраїля та Латвії.

Фото з сайту Черкаської міської ради
Wystawa “Wojna oczami dziecka. Ból i Nadzieja” / Fot. B.Witkowski / UMB

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *