Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні набрала понад 25 тисяч голосів

Петиція про легалізацію одностатевих шлюбів в Україні набрала 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент України. Станом 9 липня петицію підтримали 25126 громадян.

Ініціаторкою петиції виступила Анастасія Совенко. Документ був створений 3 червня.

“У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім’ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар”, — зазначено у петиції.

Серед українських військових чимало ЛГБТ-людей, а тому Верховна рада та президент Володимир Зеленський мають зробити все, аби узаконити одностатеві сім’ї в Україні та урівняти їх у правах з різностатевими. З таким закликом виступив голова ГО “Українські військові ЛГБТ за рівні права” та об’єднання ЛГБТ-військових Віктор Пилипенко.

Пилипенко нагадав, що ЛГБТ-люди завжди були серед військових, водночас не завжди були видимими.

“Так, ми невеличка група українського суспільства, нас всіх всього лиш від 7 до 12 відсотків. Через те, що нас мало і часто ми мало видимі, на нас зганяють свою агресію та ненависть радикали, носії радянської моралі, тюремних понятій та духовних скреп… З 1991 року, 2014-го, 24.02.2022 ми у лавах ЗСУ, НГУ, добровольчих батальйонів боронимо Вітчизну від загрози російської тиранії, імперіалізму, загрози тюремного закріпачення нашого права на свободу та існування”, – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *