До вихідних на Черкащину повернеться літня спека

Стартувала друга половина літа. За кліматом, саме в цей час спостерігається найспекотніший період з середньодобовими 21-22º. Втім перша половина тижня у метеорологічному відношенні нагадає ранню осінь.

Наш регіон опинився в тилу гігантського атмосферного вихору, куди з акваторії арктичних морів продовжує надходити холодне повітря, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Це призведе до того, що температурний фон коливатиметься в межах 17-18°, що на 3-4° холодніше звичайного з холодними вересневими ранками 8-12º, та теплими літніми днями 20-25º.

Вода у Дніпрі знизилася до 22° проти 26°, це такий «прохолодний» купальний сезон. Навіть може виникнути відчуття кінця метеорологічного літа.

Проте вже 22 липня, у п’ятницю, природа нагадає нам, що наразі найтепліший період року, який називається маківкою літа, і клімат синхронізується із фактичною погодою. У п’ятницю почнеться потепління: вночі 12-17°, вдень 24-29°. Але все ж без дощів не обійдеться.

За попередніми оцінками, з настанням наступних вихідних, 23-24 липня, на авансцену синоптичної карти завітає сонячний антициклон, який поверне нам справжню літню погоду. У нічні години стовпчики термометрів коливатимуться в межах 15-20°, вдень 26-31°. Середньодобова температура 22-24°, що на 1-3° вище за норму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *