Сеанси театротерапії від акторів черкаського обласного театру

 Актори обласного театру дарують позитивні емоції людям, які за станом здоров’я не можуть відвідувати вистави і насолоджуватись театральним мистецтвом.

Театротерапія – так свою нову соціальну акцію назвав творчий колектив Черкаського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

У її рамках актори зіграли у театральній постановці для пацієнтів Черкаського геріатричного пансіонату, які перебувають у медзакладі на оздоровленні.

Пацієнти пансіонату – це люди поважного віку які у силу стану здоров’я не можуть самостійно відвідувати театр та різні культурні заходи. Окрім черкащан у медичному закладі нині перебувають і особи, які приїхали на Черкащину із регіонів, охоплених війною.

Не виходячи за поріг пансіонату вони побачили уривки із найбільш відомих українських комедій – «Сватання на Гончарівці» і «За двома зайцями» і змогли оцінити високий рівень майстерності та отримати задоволення від гри професійних акторів, зануритись у вир гумору, інтриг та кумедних пригод героїв спектаклів, почути українські пісні у чудовому виконанні.  

Акторам та керівництву театру від імені колективу і пацієнтів пансіонату щиро подякував директор закладу Олекса Михно.

Про те, як народилась ідея розпочати таку соціальну акцію журналістам «City News» розповів в.о. директора Черкаського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Руслан Паскалов.

– Не так давно наші актори показували спектакль-казку дітям, які лікуються у обласній дитячій лікарні. Після цього мені зателефонував директор пансіонату і запитав, чи не могли б ми порадувати виставою і дідусів та бабусь, які оздоровлюються у цьому медичному закладі. Колектив запрошення прийняв і з задоволенням виконав прохання. Все пройшло чудово. Задоволення отримали всі, і актори і глядачі. Такі благодійні спектаклі робитимемо і надалі. Театральний сезон завершено, актори йдуть у відпустки, а у новому сезоні, що розпочнеться у жовтні, продовжимо соціальну акцію. Будемо грати виставу у обласній лікарні, – зазначив Руслан Паскалов.

Не приховує позитивні емоції від участі у акції і відомий черкаський актор Михайло Кондрацький:

– Разом із заслуженим артистом України Олександром Кузьміним був ведучим і одночасно ми обидва виконували свої ролі у спектаклі «За двома зайцями». Це класний захід театру. Видно було, що у пансіонаті перебувають не лише черкащани, але й жителі різних регіонів, які не були знайомі з творчістю колективу черкаського театру, професійним рівнем акторів, і вони були приємно вражені побаченим. Серед глядачів переважали люди дуже поважного віку, які з цієї ж причини точно вже давно не відвідували театр, і їм було приємно знову відчути цю магічну атмосферу сили мистецтва. Це просто чудово, що ми до них приїхали і дали певну розраду у їхньому буденному житті, – прокоментував Михайло Кондрацький.

На світлині (з ліва на право) актори черкасього обласного театру Олександр Кузьмін, Михайло Кондрацький та Сергій Бобров

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *