У Черкасах підняли Олімпійський прапор

Олімпійський прапор замайорів на Черкащині на честь відкриття XVІ літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю. Про це інформують у відділенні НОК України в Черкаській області.
24 липня стартував XVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ). Приймає престижні молодіжні континентальні змагання місто Банська Бистриця (Словаччина). Українська юнацька збірна буде представлена 46-ма спортсменами, які виступатимуть у 6 видах спорту, а саме: бадмінтоні, велоспорті, дзюдо, легкій атлетиці, спортивній гімнастиці та плаванні.
З нагоди відкриття Європейського юнацького олімпійського фестивалю та на честь підтримки українських спортсменів на Черкащині замайорів Олімпійський прапор.
Почесну місію підняття прапора виконали срібний призер Олімпійських ігор у Сіднеї 2000 року, дворазовий чемпіон світу з велоспорту Олександр Феденко, який нині взяв до рук зброю та став на захист країни, а також Наталія Стороженко-Сіренко, директор Черкаської обласної школи вищої спортивної майстерності, майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики, віцепрезидент Федерації легкої атлетики Черкаської області, заслужений працівник фізичної культури.
До церемонії підняття прапора долучилися представники спортивної сфери Черкащини, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста.
Довідково:
Заснований у 1990 році за ініціативи президента Міжнародного Олімпійського Комітету Жака Рогге, Європейський юнацький олімпійський фестиваль став одним із найпрестижніших змагань Європи для юних спортсменів.
Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть участь з 1993 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *