На довічне піде житель Ватутіного за смерть таксистки

До довічного ув’язнення за вбивтсво таксистки Черкаський районний суд засудив 30 річного жителя Ватутіного. Її тіло вбивця та його посіпака заховали на закинутому заводі, а автівкою убитої користувались як своєю.

Звістка про вбивство 33-річної Юлії Топольник три роки тому викликала резонанс серед громадськості і преси Черкащини.

19 квітня 2019 року жінка прийняла замовлення через сервіс Bla-bla-car. Двоє чоловіків, один з яких, оформлюючи замовлення надіслав Юлії фото паспорта, замовили таксі для поїздки з Києва до Черкас, обіцяючи добре заплатити.

До початку російської агресії родина Юлії жила у Донецьку. З початком війни місто перетворилось на епіцентр бойових дій, і жінка разом зі своїм 11-річним сином виїхала на проживання до Києва. На той момент Юля вже була розлученою.

Гроші на прожиття заробляла працюючи таксисткою на власному авто.

У ніч на 19 квітня вона виїхала на виконання замовлення і… зникла безвісти.

Пізніше з’ясувалось, що фото паспорта, який Юлії надіслав один з клієнтів –сфальшований. Зловмисник, щоб заплутати сліди, вклеїв своє фото у паспорт брата приятеля.

Пошуки, які почали вести правоохоронці, незабаром дали результати.

Тіло Юлії знайшли у купі сміття на території закинутого заводу у м. Ватутіне. Її іномарку поліцейські виявили у тому ж місті. Вони побачили, що на машині, яку розшукують у зв’язку зі зникненням людини, у своїх справах до Ватутіного приїхало двоє чоловіків.

Вони явно не очікували, що поліція так швидко вийде на їхній слід, тому помітно нервували. А коли при обшуку у житлі, яке вони орендували, правоохоронці знайшли Юлині речі і пістолет з глушником, відпиратись не було сенсу і вони розповіли слідчим, що вбили жінку, бо їм знадобився автомобіль.

Життя Юлії обірвали два постріли з пістолета у голову, якраз тоді, коли вона записувала голосове повідомлення для матері проте де знаходиться і куди їде. З деяких джерел відомо, що кулі, які спричинили смерть потерпілої, були випущені з двох різних пістолетів. З першого пістолета вбивця вистрілив у салоні машини, а з іншого, вже за межами машини, ймовірно щоб добити жертву. Другий пістолет так і не знайшли.

Минуло три роки слідства і на решті є обвинувальний вирок.   

Ось що з цього приводу повідомила пресслужба прокуратури області на своїй офіційній веб-сторінці:  

«На Черкащині засуджено вбивцю до довічного позбавлення волі

За принципової позиції прокурорів Черкаської обласної прокуратури Черкаським районним судом Черкаської області 30-річного жителя м. Ватутіне засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачений 19.04.2019, близько 04 години, разом із своїм товаришем поверталися з м. Києва до м. Ватутіне Черкаської області на таксі. Під час руху обвинувачені вирішили викрасти автомобіль таксі, яким їхали додому. Використовуючи заздалегідь підготовлений пістолет, вбили 33-річну жінку, яка працювала таксисткою, здійснивши два постріли в голову. Тіло потерпілої злочинці залишили на території непрацюючого заводу в м. Ватутіне, а автомобіль у подальшому використовували для власних потреб. Вироком суду 30-річного жителя м. Ватутіне, який стріляв в жінку-таксиста засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна, а його товариша, 27-річного жителя м. Звенигородка, – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду»,
– цитуємо текст.

Суд, схоже поставив у справі жирну крапку. Однак, відповідно до інсайдерських джерел, деякі питання залишились без відповіді.

Свою роль у цій кримінальній історії зіграв брат приятеля особи, засудженої за скоєння вбивства Юлії.

Це саме він надав убивці свій паспорт, який уже у сфальшованому вигляді зловмисник сфотографував і відправив його зображення жертві, ймовірно вже маючи намір скоїти злочин. За інформацією джерел, які не бажають бути названими, він же допомагав убивці і своєму брату відмивати машину від крові жертви. Але у справі він пройшов не як співучасник, а лише як свідок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *