Хазяїн – псу. Пес – хвосту. Черкаська ТЕЦ вперто не латає діру у асфальті

Хазяїн – псу. Пес-хвосту. За таким принципом керівництво Черкаської ТЕЦ продовжує вести співпрацю з обласним містом. Доказ – ситуація з дірою у асфальті перед перехрестям вул. Надпільна та Новопричистенська. Черкаська ТЕЦ вперто не латає діру у асфальті, яку залишила після ремонту своєї труби. Жде поки там жаби закумкають?

Початок історії поклали ремонтні роботи тепломагістралі, що лежить під асфальтним покриттям Новопречистенської.

Одного чудового ранку кроти з працівників Черкаської ТЕЦ «викротили» посеред проїжджої частини величезну яму, звісно при цьому геть зруйнувавши її асфальтне покриття.

– От, блін, знов місяць гарячої води не буде, – чухаючи лоба, приречено зітхнули жителі тамтешнього мікрорайону.

– От, блін, згнов рух вулицею перекриють і ми руський місяць будемо намотувати зайві кілометражі, бо з обох боків Новопречистенська перетинається з вулицями, на яких односторонній рух. Тож виїхати з дому і заїхати додому буде ще той квест, – чухали потилиці автомобілісти.

Що при цьому чухали працівники Черкаської ТЕЦ невідомо. Їх біля ями довго ніхто не бачив.

Викопавши котлован, вони, за невмирущою традицією свого рідного підприємства, з місця робіт хутко здиміли і пара тижнів там не з‘являлись. Минали дні, тижні. Яма світила вирвою. А ТЕЦовики інтересу до неї не виявляли.

Близько півтора місяця тому вони раптово зглянулись на муки терплячих черкасців і яму поспіхом закопали, засипавши зверху гравієм.

Відтоді, кожний автомобіліст, якого лихий повів по Новопречистенській до Надпільної, обов’язково потрапляв до пастки і зціпивши зуби місив колесами автівки гравій, і поки машина шліфує днище, згадує про чиюсь маму, ототожнюючи її з працівниками ТЕЦ, які досі не відновили розгачений ними асфальт.

А мали б. Бо відповідно до рішення Черкаського виконкому, при проведенні ремонтних робіт на мережах, Черкаська ТЕЦ мусить відновлювати зламаний асфальт.

Автор цих рядків написав скаргу до міської влади. Відповідь не забарилась. У ній було сказано, що відновлювати асфальт має той, хто його руйнував, тобто Черкаська ТЕЦ. Також скаржнику повідомили, що міська влада нагадала керівництву ТЕЦ про необхідність завершити роботу.

Тижня через два біля діри з’явилось двоє працівників Черкаської ТЕЦ, озброєних совковими лопатами. Упродовж п’ятнадцяти хвилин обидва легенько постукували по гравію, щоб, типу рівняли поверхню під асфальтування, і виїхали у невідомому напрямку. А що яма? А нічого. Як була так і є. Черкаська ТЕЦ, схоже, з цього приводу не “париться”. А що? Літо завершується, а там осінь, зима, гляди снігом засипле і ожеледдю скріпить.

Ось так і виходить: міська влада вимагає від підприємства виконувати рішення, а ті вимогу міської влади вкупі з рішенням виконкому шлють туди, де Макар телят не пасе.   

Черкаська народна прикмета:

Якщо працівники Черкаської ТЕЦ ламають асфальт і риють яму, то це до того, що  у вашому домі на пара місяців зникне гаряча вода, а дорогу надовго прикрасить діра у асфальті.

Володимир Лимаренко-Полянський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *