У Черкасах Порошенко подружився з маленькими переселенцями і сказав про нову програму підтримки військових (фоторепортаж)

Вчора Черкащину відвідав п’ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» і одноіменної парламентської фракції Петро Порошенко. Він передав БО «БФ «Хрещатик Сіті» (засновниця і очільниця – керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура) чергову партію благодійної допомоги від Фонду Петра та Марини Порошенко і презентував нову програму підтримки родин військових. У поїздці його супроводжувала нардеп від “ЄС” Ірина Геращенко.

Не зважаючи на дощ, на нардлепів Порошенка і Геращенко чекав теплий прийом.

Як повідомляли журналісти «City News», Петро Порошенко познайомився з командою Гуманітарного центру Черкас, підтримав клієнток Центру допомоги вагітним та матерям малят віком до 2 років та поспілкувався з місцевими солдатами, які отримали поранення у пеклі кривавих боїв на Східному фронті.

Ірина Геращенко та Петро Порошенко спільно з очільницею БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інною Бандурою обговорили проблеми волонтерського руху в Україні і шляхи та перспективи співпраці між Фондом Марини і Петра Порошенко та Благодійним фондом “Хрещатик Сіті”.

Про роботу БО «БФ «Хрещатик Сіті» високих гостей поінформувала голова Фонду Інна Бандура.

Нині на обслуговуванні Центру, який тележурналісти назвали Безкоштовним магазином перебуває понад 150 родин з вказаних категорій. Щотижня клієнти центру безплатно отримують дитяче харчування, і щомісяця кожну родину Центр забезпечує продуктовим набором, – зазначила вона. 

Ознайомивши високих гостей з роботою Центру допомоги вагітним і матерям, яким опікується БО «БФ «Хрещатик Сіті», очільниця Фонду Інна Бандура подякувала Фонду Марини та Петра Порошенка за постійну і вагому підтримку і від імені волонтерської організації вручила Петру Порошенку подяку за плідну співпрацю.

– Діяльністю Фонду займається Марина. То ж з вашого дозволу цю подяку їй і передам, – пообіцяв Петро Олексійович.

Перебуваючи у офісі БО «БФ «Хрещатик Сіті» Петро Порошенко невимушено спілкувався з волонтерами і клієнтами Центру, залюбки з ними фотографувався і…

… легко знаходив спільну мову із дорослими…

…і малими.

Заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава представила лідеру “ЄС” команду волонтерів черкаського міського Гуманітарного центру, куратором якого вона є. Гуманітарний центр надає усіялку підтримку внтурішньопереміщеним особам щодо житла, одягу і харчування, а також сприяє їх соціалізації у Черкасах.

Від Гуманітарного центру вона передала Петру Порошенку малюнок семирічного хлопчика із Маріуполя, який так і називається: “Я з Маріуполя”. Дитина намалювала свій дім і російську ракету, яка пролетіла над рідним будинком і на його очах зруйнувала сусідню багатоповерхівку.

– Цей малюнок я обов’язково передам комусь із представників вищої влади в Україні, – відреагував він.

П’ятий президент України, а нині голова парламентськоїї фракції “Європейська солідарність” високо оцінив діяльність черкаських волонтерів.

– Черкаська команда – великі молодці. Але й ми прибули не з порожніми руками, а привезли у Черкаси вантажівку з гуманітарною допомогою, яку вже завтра почнуть відправляти у місця призначення. Ось це є приклад єднання, коли кожний українець робить все можливе для того, щоб допомогти армії, переселенцям. Хочу подякувати всім, хто допомагає і цим наближає Перемогу, – підкреслив Петро Порошенко.

Перебуваючи у Черкасах у ТРЦ “Хрещатик Сіті” нардеп Порошенко порушив тему допомоги армії, пораненим на війні і родинам загиблих.

– Дуже важливо турбуватись і про наших поранених бійців, які захищаючи Україну віддали своє здоров’я. Важливий пріоритет це турбота про родини і дітей солдат, які загинули на фронті. У зв’язку з цим спільними зусиллями нашої команди започатковуємо нову програму. Надзвичайно приємно бачити тут мам з дітками, які приїхали з регіонів, охоплених війною. Дуже важливо, щоб вони нарешті змогли повернутись додому. І, переконаний, внаслідок контрнаступу військ Збройних Сил України, який відбудеться вже найближчим часом, буде звільнено окуповані ворогом міста і регіони України. Сьогодні також ми відвідали одну з наших героїчних військових частин, яка перебуває на відновленні боєздатності. Наша команда нині робить все можливе для того, щоб допомогти військовим, починаючи від придбання машин, на що команда збирає кошти, і до забезпечення їх всім необхідним – радіостанціями, тепловізорами тощо, – акцентував увагу Петро Олексійович.

У бесіді з фронтовиками Петро Порошенко обговорював низку питань, що стосуються надання конкретної допомоги конкретним солдатам та їх родинам. Зокрема він запропонував допомогу від Фонду присутнім під час розмови фронтовикам.

– Напевне серед бійців є люди, які потребують допомоги значно більше ніж я, – скромно відмовився солдат.

– Це вирішувати Вам, але я наголошую на тому, що для Вас і Ваших побратимів двері нашого Фонду завжди відкриті, – резюмував Петро Порошенко.

Читати за темою: Порошенко у Черкаси привіз благодійну допомогу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *