Порошенко у Черкаси привіз благодійну допомогу

Нову велику партію благодійної допомоги від Фонду Петра та Марини Порошенко сьогодні, перебуваючи з візитом на Черкащині, волонтерській організації БО «БФ «Хрещатик Сіті», вручив лідер «ЄС» Петро Порошенко. Він розповів про волонтерську діяльність своєї команди, про нові проєкти, які нині втілюються і ознайомився з роботою БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це з місця події повідомили журналісти «City News».

Сьогодні Черкащину з робочим візитом відав п’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко. Він зустрівся з активом та куратором Гуманітарного центру Черкас, заступником міського голови Мариною Гаркавою, ознайомився з діяльністю волонтерської організації БО «БФ «Хрещатик Сіті», засновницею і очільницею якого є керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура. А також п’ятий президент України розповів про нові соціальні проєкти, що їх нині втілює команда «ЄС» та передав БО «БФ «Хрещатик Сіті» чергову партію гуманітарної  допомоги від Фонду Петра та Марини Порошенко у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни.

З діяльністю БО «БФ «Хрещатик Сіті» високого гостя ознайомила Інна Бандура.

– Благодійний фонд «Хрещатик Сіті» почав працювати з перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну. Фонд організував надходження благодійної допомоги від небайдужих громадян, а також зарубіжних благодійників та благодійних організацій. Здобуту гуманітарну допомогу Фонд розподіляє між військовими частинами та переселенцями. А у червні Фонд, окрім цього, створив Центр допомоги вагітним та матерям, які виховують малюків віком до двох років. Нині на обслуговуванні Центру, який тележурналісти назвали Безкоштовним магазином перебуває понад 150 родин з вказаних категорій. Щотижня клієнти центру безплатно отримують дитяче харчування, і щомісяця кожну родину Центр забезпечує продуктовим набором. Також клієнти Центру отримують засоби гігієни для дорослих і дітей, медикаменти, іграшки, солодощі, дитячі книжки та практичні посібники-рекомендації для покращення емоційного стану, що їх розробили місцеві психологи, – розповіла Інна Бандура.

Петро Порошенко залюбки поспілкуючись з мамами – клієнтками Центру та волонтерською командою Фонду і місцевою командою «ЄС». Подякував за плідну спільну діяльність спрямовану на майбутню перемогу України у війні з агресором.

– Черкаська команда – великі молодці. Завтра вони відправлять гуманітарний вантаж для жителів Миколаєва, турбуються і про харків’ян, які потерпають від ворожих обстрілів. Дуже важливо турбуватись і про наших поранених бійців, які захищаючи Україну віддали своє здоров’я. Важливий пріоритет це турбота про родини і дітей солдат, які загинули на фронті. У зв’язку з цим спільними зусиллями нашої команди започатковуємо нову програму. Надзвичайно приємно бачити тут мам з дітками, які приїхали з регіонів, охоплених війною. Дуже важливо, щоб вони нарешті змогли повернутись додому. І, переконаний, внаслідок контрнаступу військ Збройних Сил України, який відбудеться вже найближчим часом, буде звільнено окуповані ворогом міста і регіони України. Сьогодні також ми відвідали одну з наших героїчних військових частин, яка перебуває на відновленні боєздатності. Наша команда нині робить все можливе для того, щоб допомогти військовим, починаючи від придбання машин, на що команда збирає кошти, і до забезпечення їх всім необхідним – радіостанціями, тепловізорами тощо. І зараз ми прибули не з порожніми руками, а привезли у Черкаси вантажівку з гуманітарною допомогою, яку вже завтра почнуть відправляти у місця призначення. Ось це є приклад єднання, коли кожний українець робить все можливе для того, щоб допомогти армії, переселенцям. Хочу подякувати всім, хто допомагає і цим наближає Перемогу, – сказав Петро Порошенко.

Наостанок зустрічі очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура подякувала Петру Порошенку за допомогу і вручила почесну громату від імені Фонду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *