Зрадника у Черкасах суд відпустив під заставу

Звільнення за грошову заставу викритого зрадника – депуцтат Черкаської міськради свідчить про те, що у Черкасах міцно засіла рашистська “п’ята колона”. Підпільний колаборантський спрут обвив щупальцями всі гілки влади у місті.

Звістка про затримання колаборанта з числа депутатів Черкаської міської ради вчора збурила інформаційний простір регіону. Прихильником агресії росії проти України виявився голова фракції партії «Опозиційна платформа «За життя» (ОПЗЖ) Олександр Замирайло. А у разі окупації Черкащини він, начебто, ще й збирався стати гауляйтером краю.

Вчора, 3 серпня пресслужба СБУ повідомила про те, що зрадник і його  спільниця проводили пропагандистську діяльність на користь агресорів і активно залучали до вже забороненої в Україні партії ОПЗЖ нових людей.

У своєму оточенні, і, ймовірно, не тільки, відступники поширювали наративи російської пропаганди: вторгнення в Україну – «громадянський конфлікт», росія не бомбардує мирні міста (це нам наснилось), окупанти не коїли  воєнних злочинів (братські могили замордованих жителів і масові вбивства громадян у Бучі, Ірпені, інших міст, які були в окупації, – фейк), а обмін українських військовополонених, у тому числі з лав полку «Азов» – «неправильний крок».

Подія, і оприлюднена щодо неї офіційна інформація правоохоронних органів вмить стала ТОП-темою суспільного обговорення: повідомлення у ЗМІ, пости у соцмережах, публічні виступи з осудом антиукраїнської позиції Замирайла.

На тлі загальної ситуації в Україні позицію Замирайла важко охарактеризувати без застосування важких нецензурних висловів. Бо, ким треба бути щоб вперто не бачити наслідків російської агресії? Хто може ігнорувати сотні загиблих захисників, у тому числі із Черкащини (якраз сьогодні ховатимуть бійця «Азову», який відав молоде життя боронячи Маріуполь), тисячі жінок, чоловіків, дітей та стариків убитих внаслідок ракетних, авіа та артилерійських обстрілів? Хто може множити на «нуль» сотні українців, чиї тіла покояться під завалами зруйнованих будинків у містах, розбомблених російськими військовими? Кого не вражають кадри зі звільнених з-під орків міст Київщини, де тіла розстріляних цивільних лежали на вулицях і у дворах, тобто там де їх життя обірвали кулі московських виродків? Як можна вважати фейком моторошні знахідки у підвалах тих же міст: тіла людей зі зв’язаними за спиною руками і простріленими головами?

Не менше обурює і рішення судді, який обирав затриманому міру запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 208 тисяч гривень. Можна було й не сумніватись у тому, що необхідна сума знайдеться аж бігом. Це прямо вказує на те, що колаборанти у Черкасах – це реальна сила, яка має своїх відданих адептів у різних гілках влади, у тому числі і судовій.

З легкої руки судді Замирайло замість того, щоб паритись на нарах, показуючи незворотні наслідки для всіх інших колаборантів, гуляє на свободі. Одразу виникає питання, чому суддя ухвалив таке рішення? У часи війни, він не вважає за необхідне ізолювати зрадників? Принцип «І вашим, і нашим?». Чи може, взагалі, з однієї пісочниці? Мовляв, колаборант – колаборанту – друг, товариш і брат?

Питань багато, але очевидно одне. Такі рішення таких суддів – наслідок недолюстрованої і недореформованої судової гілки влади. Місію Іменем України вершити суд і вирішувати людські долі залишено особам у суддівських мантіях, які у часи Революції Гідності прислужували злочинній владі, аморально і протиправно засуджуючи активістів Майдану.

Ситуацію з Замирайлом коментували і його колеги – депутати Черкаської міської ради.

Коментарі голів фракцій черкаської міської ради ретельно зібрали і опублікували колеги з видання «Про все».

Загалом суть коментарів проста і не глибока. Мовляв, ми бачили проросійську позицію колеги, але не могли нічого вдіяти.

Їх аргументи:

– фракція ОПЗЖ була не тільки у міській, але й у Верховній раді;

– за ОПЗЖ проголосував певний відсоток українських (черкаських) виборців;

– виганяти депутатів з сесії міськради – не законно.

Цитуємо фрагменти деяких з них.

– Наші думки і наші бачення – не є закон. Але вбачали тоді в діях голови фракції ОПЗЖ деякі проросійські та антиукраїнські дії. Всі пам’ятають нашумілий епізод з моїм особистим перекладом його російської промови на українську мову. Тоді я намагався знайти в ньому та проявити націоналістичні речі. Я вірю, що наша рада проукраїнська. Тих проросійських вошей, дякуючи правоохоронцям та нашій позиції, ми виявили, – заявив секретар Черкаської міськради Юрій Тренкін.

– У всіх людей, всіх політичних партій життя ділиться до 24 лютого і після. До 24 лютого заклики про неможливість перебування ОПЗЖ у Черкаській міській раді були не такі часті. Дуже важко було оскаржувати їх присутність, тому що формально та юридично за них проголосували люди. На жаль, в Черкасах на той момент був певний прошарок населення, який віддав голоси цій політичній силі. Я б дуже хотів вірити, що зараз ці люди змінили свою точку зору. Тому наполягати тоді, щоб їх не було в міській раді, коли партія ОПЗЖ була і у Верховній Раді, було не зовсім логічно, – сказав журналістам голова фракції «Голос» у Черкаській міській раді Віктор Євпак.

– Всі давним-давно знали, що він такий. Після початку вторгнення він декілька разів просив зустрічі з політичних питань. Навіть хотів гуманітаркою допомагати. Але ми максимально ігнорували його. Він не міг публічно підтримати Україну та сказати, що Росія – агресор. Якось один із наших волонтерів-партійців ледь не побив його саме за таку позицію. Якщо мій колега ще захоче дати йому по обличчю, то зупиняти його не буду. Я ніяк не можу оцінити роботу Замирайла, бо я її не бачив. Крім російськомовного його спічу, який перекладав Тренкін, я не можу про нього згадати чогось іншого, – розкрив свою позицію голова фракції «Черкащани» Нарек Казарян 

Глибоку оцінку події і колаборанських настроїв у Черкасах дали депутати міської фракції «Європейська солідарність».З їх вуст відверто прозвучала вимога жорстка вимога призначення зраднику найтяжчого покарання.

– Партія (йдеться про ОПЗЖ. – ред.) вже не мала права брати участь ні в сесійних засіданнях, ні в комісіях. Наприклад, на одній із останніх бюджетній комісій, коли пан Замирайло спробував бути на ній присутнім, ми всі одностайно сказали йому покинути засідання… Він показав свою сутність і ми дякуємо правоохоронним органам за те, що вони відреагували. Після запису його розмови немає слів. Коли після всіх смертей та бід, людина каже «вип’ємо за перемогу росії» – вона заслуговує на найтяжче покарання, яке є відповідно до Кримінального кодексу. Особисто мені ще цікаво, чи повідомили про підозру дружині Олександра Замирайла. Тому що в розмові, опублікованій СБУ, було двоє людей, – акцентував увагу голова фракції «Європейська солідарність» в Черкаській міській раді Сергій Кудактін .

Депутати від «ЄС» єдині, хто звернув увагу на величезну проблему впливу рашистської «п’ятої колони» на черкаську владу та громадськість, і тій загрозі українській незалежності, яку він несе.

– Олександр Замирайло не просто депутат, це обличчя ОПЖЗ у міській раді. Давайте пригадаємо, як у міську раду потрапила ця політична сила, яка вийшла з Партії регіонів? – За них проголосували черкасці.  І прихильників біло-блакитних гоблінів виявилось достатньо, щоб вони, зайшли у склад міськради. Виходить, що серед наших земляків ще чимало людей, які готові підтримувати зрадників і відвертих ворогів України. Не вірю, що легкий шар косметики у вигляді тієї кволої спроби відмазатись від Партії регіонів, замаскувавшись новою назвою «Опозиційна платформа за життя», дійсно здатний ввести в оману виборців. Друзі, треба чітко усвідомити, що серед наших співгородян є колаборанти, і їх, поки досить, щоб заводити у міську владу своїх представників. Ось проблема, яку треба вирішувати. Ось зло, яке необхідно викорінити. Так, колаборанти – це зло. Бо хто, як не вони тихцем підло здають ворогу інформацію про те, що і де знаходиться в країні і наводять ракети окупантів на військові й цивільні об’єкти? – А направлені ними снаряди вбивають дорослих і дітей! Окремої уваги потребує і рішення судді, який чомусь проявив підозрілу гуманність, випустивши на свободу (хоч і під заставу, на суму, смішну як для Замирайла і тих людей, які за ним стоять), особу, яка завтра, ймовірно, бачила себе КЕРІВНИКОМ ОКУПАЦІЙНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ. Особу, яка завтра, ймовірно, готова була ПІДПИСУВАТИ СМЕРТНІ ВИРОКИ українським патріотам, як це відбувається на окупованих територіях. Товариство! Лише вдумайтесь у мої слова. Загроза значно більша ніж здається на перший погляд. І кому, як не нам з вами треба гуртуватись у боротьбі з цим злом? І робити це треба сьогодні. Завтра може бути пізно, – окреслила масштаби проблеми депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *