Рис і одяг з Іспанії розподіляють у Черкасах волонтери (фото)

Родина підприємців з Черкас передала у Черкаси рис і одяг з Іспанії. Цю гуманітарну допомогу зібрали українки, які проживають у іспанському місті Денія. Отримане вже передають тим, кому це потрібно.

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті» керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Рис і велику кількість дитячого одягу для потреб переселенців та клієнтів Центру допомоги вагітним та мамам, які виховують малят до двох років, Фонд отримав завдяки тісній співпраці першого заступника голови Черкаської обласної ради Романа Сущенка з родиною підприємців з Черкас. Черкащанка Надія Маркевич та її чоловік Сергій налагодили постачання гуманітарної допомоги в Україну з Іспанії. БО «БФ «Хрещатик Сіті» вже почав розподіляти іспанські рис і одяг між переселенцями та клієнтами Центру допомоги. Готуємо відправку допомоги сім’ям із Донеччини, – поінформувала Інна Бандура.  

Як з’ясували журналісти «City News», вторгнення рашистських агресорів в Україну змусило родину рятувати своїх дітей. Відтак Надія Маркевич з дітьми виїхала до Іспанії де знайшла можливість збирати на надсилати в Україну гуманітарну допомогу. Тим часом її чоловік Сергій, який залишився удома, нині волонтерить в Україні.

– Нині я перебуваю з дітьми в Іспанії. Коли оформляли документи, щодо перебування в Іспанії познайомлась з дівчатами-українками які живуть у м. Денія ( ісп. Denia), муніципалітет в Іспанії у складі автономної спільноти Валенсія, у провінції Аліканте. Населення — 44 498 осіб, – ред.). Вони – волонтерки.Збирають допомогу у містечку Денія, де відкрили пункт гуманітарної допомоги. Ми з ними домовились, що частину зібраної допомоги, а це 117 пачок рису і одяг відправимо в Україну, якщо я за свій рахунок знайду перевізника  за мій рахунок. Знайшла перевізника. Його звуть Михайло і він теж волонтер. За перевезення посилок він кошти не бере, треба лише оплатити пальне. Михайло має вантажівку і нею перевозить в Україну гуманітарну допомогу з усієї Іспанії і він везе її у різні регіони. Все зібране до Черкас він перевіз за три рейси. Про БО «БФ «Хрещатик Сіті» дізнались від Романа Сущенка. З ним мій чоловік Сергій співпрацює по напрямку гуманітарної допомоги: передає для армії автомобілі тощо. А я збираю і передаю ліки та взуття для українських військових, – розповіла Надія Маркевич.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *