1050 черкаських дітей уперше оздоровлять в Карпатах коштом міського бюджету

За ініціативи Анатолія Бондаренка – міського голови Черкас, підтриманої виконавчим комітетом Черкаської міської ради, 1050 дітей з числа пільгових категорій уперше поїдуть за кошти міського бюджету на оздоровлення в Карпати. Про це інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Діти відпочиватимуть протягом вересня-грудня в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Дитяча республіка Делюкс», що в селі Татарів на Івано-Франківщині (8 км до Буковелю).

  • Табір «Дитяча республіка «DELUXE» знаходиться в живописній частині українських Карпат, в селі Татарів Яремчанського району Івано-Франківської області на узбережжі річки Прут і поряд з горою Хом’як. Deluxe розташований в курортній зоні Татарів, яка являється частиною Карпатського національного природного парку. Тут сприятливий для оздоровлення дитини мікроклімат, екологічно-чисті ліси та унікальний гірський ландшафт. Усе це в комплексі дає можливість не лише гарно відпочити, але й покращити здоров’я та зміцнити імунітет наших дітей, – розповідає заступниця міського голови Марина Гаркава.

Організацією відпочинку займатиметься департамент соціальної політики Черкаської міської ради. За словами директора департаменту Евгений Данченко, загалом планується 7 змін, по 14 днів кожна. Перша зміна дітей виїздить із Черкас уже 9 вересня, остання – 22 грудня.

За рішенням виконавчого комітету скористатися правом на такий відпочинок можуть діти, що належать до наступних пільгових категорій:
діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти учасників АТО, діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції, діти, один із батьків, яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту, діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, талановитих та обдарованих дітей, дітей внутрішньо-переміщених осіб віком від 7 до 17 років включно м. Черкаси.

Прийом заяв на відпочинок розпочнеться в понеділок, 5 вересня, у громадській приймальні департаменту соціальної політики за адресою: бульв. Шевченка, 307.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *