Як у черкаських парках борються з амброзією, розповіли у міській раді

Працівники КП “Дирекція парків” докладають можливих зусиль у боротьбі із амброзією – рослиною-алергеном, від якої страждають багато людей. За інформацією підприємства, в черкаських парках і скверах вони використовують всі доступні методи боротьби: виривання, косіння та агрохімічне знищення амброзії. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

КП «Дирекція парків» обслуговує понад 198 гектарів площ. І хоча для боротьби з амброзією вони використовують різні методи, однак поки що найнадійнішим є механічний спосіб видалення – скошування рослини. Причому з липня до кінця вересня деякі об’єкти їхні працівники викошують від 3-х до 5-ти разів.

Заступник директора КП «Дирекція парків» Сергій Ткаченко пояснює: частина парків і скверів Черкас належать до об’єктів природно-заповідного фонду, тому там не можна використовувати гербіциди. Використання хімічних препаратів та гербіцидів заборонене й поблизу шкіл, садочків, місць проживання людей. Через це найкращим способом боротьби з амброзією залишається все ж таки механічний: або викошувати, або видаляти з коренем.

? «Взагалі боротися з рослиною непросто, адже вона досягає 180 см заввишки й продукує близько сорока тисяч насінин, які можуть проростати навіть не дозрівши», – переконаний директор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко. – До речі, на останньому засіданні сесії Черкаської міської ради депутати підтримали петицію містян про боротьбу з амброзією в Черкасах. А наше підприємство закликає всіх містян, заклади, установи та підприємства знищувати амброзію на прилеглих територіях, бо лише комплексна боротьба є найбільш ефективною».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *