Кожний десятий житель Звенигородської громади – переселенець

За період відкритої війни рф проти України Звенигородська ОТГ, населення всіх населених пунктів включно з райцентром становить близько 34 тисяч жителів прийняло понад 3,5 тисяч переселенців. З досвідом гуманітарної роботи громади знайомилась очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті»  Інна Бандура.

На цьому тижні відбувся візит керівниці БО «БФ «Хрещатик Сіті»  Інни Бандура у Звенигородську ОТГ. В ході візиту вона поспілкувалась з міським головою Звенигородки Олександром Саєнком, секретарем міськради Володимиром Низенком та керівником ГО «Звенигородщина Активна» В’ячеславом Голіковим. 

Обговорювали стан і розвиток у громаді волонтерської та гуманітарної діяльності.

Під час спілкування міський голова Звенигородки Олександр Саєнко розповів, що діяльність щодо підтримки та допомоги армії і переселенцям влада громади здійснює за допомогою громадських організацій, як то ГО «Підприємці Звенигородщини».

Ця організація об’єднала всіх потужних підприємців регіону.

– Допомогу армії і переселенцям проводимо у співпраці з громадською організацією «Підприємці Звенигородщини», що позбавляє нас мороки здійснення оплати через держказначейство та дозволяє оминути низку бюрократичних моментів, які цілком здатні істотно гальмувати весь процес. Але при цьому всі гуманітарні вантажі чітко обліковуються, їх прийом і видача документуються, – зазначив Олександр Саєнко.

З його слів, працівники міської ради, закладів та установ різних галузей та комунальних підприємств громади перераховують частину доходів на фінансування благодійну діяльність згаданої організації.

Добре організовано роботу і щодо залучення благодійної допомоги. працівники Звенигородської міської ради активно долучаються до волонтерства. І кожен з них через знайомих, рідних, друзів всіляко вишукують шляхи, аби залучити якнайбільше гуманітарки.

Нещодавно громада отримала з Німеччини пожежний автомобіль та обладнання на кілька мільйонів гривень. Серед переданого є таке й обладнання, якого поки немає ніде в Україні. Цей вантаж міська рада передала його до 4 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України в Черкаській області.

Непогано організована робота і щодо надання допомоги внутрішньо- переселеним особам.

Фактично на сьогодні кожний десятий мешканець громади – це переселенець. Бо Звенигородська ОТГ, де населення всіх сіл і міста становить близько 34 тисячі громадян, на сьогодні стала домівкою для понад 3,5 тисяч переселенців.

Для розміщення переселенців громада ефективно використовує приміщення навчальних закладів. На даний час відбувається підготовка приміщень шкіл під заселення людьми, які змушені були залишити свої домівки через війну. Йдеться про ті школи, які не зможуть працювати онлайн, оскільки не мають можливості облаштувати укриття у випадку повітряної тривоги. Так само триває ремонт приміщень тих шкіл, які у свій час були виведені з мережі освітніх закладів і не використовувались за призначенням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *