Алея внутрішньо-переміщених осіб з’явилась у Черкасах

На минулих вихідних у черкаському парку Сосновий бір висадили близько 200 декоративних кущів та саджанців сосни на Алеї внутрішньо переміщених осіб. У заході взяли участь близько 140 переселенців з Луганщини та Донеччини, організовані Благодійним фондом «За Луганщину» на чолі з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком та іншими офіційними особами.

Про це журналістам «City News» повідомили у КП «Дирекція парків».

Міський голова Черкас одразу назвав цю алею символом дружби і взаємопідтрики. Адже Черкас стало одним з обласних міст України де чи не найпотужніше розгорнувся волонтерський рух. Аще у Черкасах знайшли прихисток понад 50 тисяч переселенців.

Йдеться саме про ту алею, яку не так давно підсвітили, встановивши 74 лед-світильники вздовж стежки завдовжки 200 метрів. Світильники встановлено так, що вони нагадуют ьзоряний шлях.

Як відомо, їх у свій час виготовли для Краматорська. Проте свої корективи внесла війна, і обладнання опинилось у Черкасах.

У КП «Дирекція парків» ідею створення Алеї внутрішньо переміщених осіб е надзвичайно хорошою.

– Це – знакова алея, бо через Черкаси пройшло дуже багато переселенців, велика кількість їх залишилась, і місто має створювати всі умови, щоб їм тут було комфортно. Коли ми тільки завершували облаштовувати покриття, до нас звернулось кілька сотень луганчан і донеччан, запропонували свою допомогу, а тоді прийшли, пообкошували, допомогли поприбирати. Черкаси надзвичайно гостинне місто, яке прихистило десятки тисяч жителів регіонів, які охоплені війною. А ми, як міське комунальне підприємство завжди йдемо на зустріч бажанню людей долучитись до процесу прикрашання та озеленення міста, – сказав директор КП «Дирекція парків» Геннадій Шевченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *