У Черкаси приїжджає Лесь Подерев’янський, щоб зі сцени читати «Новітні оповідання»

19 січня у Черкасах очікують на візит відомого українського художника, письменника і драматурга – Леся Подерв’янського, автора в’їдливих, саркастично-сатиричних п’єс на гостросоціальні теми, нестандартних за викладом і мовою написання.

Концерт Леся Подерв’янського відбудеться на сцені Черкаського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка.

Запрошення на концерт з’явився на сторінці закладу у «Фейсбук»:

«19-го січня відбудеться яскравий концерт культового класика – Леся Подерв’янського.
Цього вечора прозвучать новітні оповідання Леся та улюблені твори знайомі ще з дитинства. Частина прибутку буде передана нашим безстрашним захисникам на передок. Квитки вже у продажу: bit.ly/les_cherkasy».

З Вікіпедії:

Лесь Подерв’янський (повне ім’я Олександр Сергійович Подерв’янський – український художник, представник Нової хвилі. Картини зберігаються в Національному художньому музеї та багатьох приватних колекціях України, Росії, Німеччини, США, Швеції. Письменник та драматург, передовсім відомий як автор понад 50 сатиричних п‘єс, написаних суржиком із широким використанням нецензурної лексики. Подерв’янський колоритно змальовує проблеми радянського та пострадянського суспільства, досліджує філософські та морально-етичні теми. Спочатку твори Подерв’янського були відомі лише вузькому колу друзів Леся, яким він їх іноді читав. Точна історія невідома, але імовірно хтось з друзів вирішив ці твори записувати на касети й таким чином вони широко розповсюдились по Україні вже наприкінці 80-х. Записи п’єс Леся конвертували у формат MP3, після чого вони розповсюдились по інтернету. Пізніше п’єси почали видавати у вигляді книжок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *