Керівнику черкаського підприємства “світить” 7 років тюрми за торгівлю гуманітаркою

Керівник добровольчого формування територіальної громади заволодів гуманітарною допомогою на суму понад півтора мільйони гривень. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Черкаській області Владислав Вінник.

“Ганебний злочин розкрито спільними зусиллями слідчих обласного управління поліції, Черкаської обласної прокуратури, СБУ та УСР в Черкаській області.

Керівник одного із комунальних підприємств, після початку війни звернувся до міської ради із патріотичною ініціативою про створення добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ), яке одразу ж очолив.

Добровольцями стали працівники очолюваного ним підприємства – в основному прибиральники та водії.

У обороні країни бійці, звичайно ж, участі не брали. Прибиральники продовжували прибирати, а водії керували автомобілями, але керівник ДФТГ на папері готувався до важких боїв і збирав пожертви на закупівлю амуніції.

Працівники підприємств переводили на рахунки підконтрольного йому благодійного фонду зарплату за один день, небайдужі громадяни – пожертви від десяти до декількох тисяч гривень.

Далі проста схема.

З рахунків благодійного фонду кошти потрапляють на рахунок “волонтера” – знайомого нашого фігуранта, який проживає в Ісландії.

Від волонтера гроші йдуть по тіньовим ланцюгам до гаманців учасників схеми.

При цьому, деяка кількість амуніції дійсно надходить в Україну, але одразу ж майже повністю розпродається фігурантом за готівку.

Так, за його листом, для потреб ДФТГ на територію України ввезено 28 тепловізорів вартістю 1 542 809 гривень.

Далі, за версією правопорушника, на шляху від кордону з Польщею до Черкас, тепловізори випали з сумки або були з’їдені кремезними карпатськими мишами (остаточно він ще не розібрався).

За версією слідства, підтвердженою доказами, тепловізори були розпродані, а виручені кошти використані чиновником для суттєвого особистого збагачення.

Керівника ДФТГ повідомленно про підозру, арештовано особисте майно, обрано запобіжний захід.

Окрім загального щирого презирства йому загрожує до семи років позбавлення волі з конфіскацією”, – написав поліцейський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *