Черкаських дітей безкоштовно оздоровлюватимуть у Карпатах ще чотири зміни

Оздоровча кампанія для обдарованих дітей, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей та інших вразливих категорій триває у Черкасах. На її втілення з міського бюджету виділили 12,4 мільйонів гривень, на які вже купили більше 1 тисячі путівок. Оздоровлюють черкаських дітей у чудовому таборі на Прикарпатті.

Про це журналісти «City News» розповіли у Департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Цьогоріч відпочинок для черкаських дітей різних категорій організували на базі одного з таборів на Прикарпатті. Міська влада планує провести сім оздоровчих змін дітей по два тижні кожна. На це із міського бюджету, як вже повідомляли передбачили 12,4 млн грн. На ці кошти міський департамент соцполітики придбав 1 тисячу 50 путівок.

Нині триває третя зміна. У таборі оздоровлюються 169 дітей, а ще 297 вже відпочили там протягом перших двох змін. На два тижні перебування школярів розробили насичену програму. Тут проводять цікаві екскурсії, арт-терапію, пізнавальні й інтелектуальні ігри, а також з дітьми займаються спортом та працюють над зміцненням їх здоров’я.

– Можемо впевнено говорити проте, що цього року дітям забезпечили чудові відпочинок та оздоровлення. Табір з нових. Його створили спеціально для організації дитячого відпочинку, і передбачили все для цього необхідне. Також власники створили справді гідні умови для проживання дітей. Скажу щиро. Вперше за багато років мені геть не соромно за побутові та інші умови, у яких відпочивають черкаські діти, – поділились враженнями з журналістом «City News» у Департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Про море вражень, позитивних емоцій та величезний заряд позитиву від неперевершеної природи Карпат, спілкування з однолітками та насиченої програми табору, які везуть додому з Карпатських гір черкаські школярі,

Працівники Департаменту пишуть і на його офіційній сторінці у «Фейсбук»

«Діти з захватом діляться враженнями про свої неймовірні подорожі, екскурсії, шоу талантів, караоке, приготування фондю, спортивні та інтелектуальні ігри й багато іншого, – розповідає Людмила Тетьора, мама 13-річної Юлії. – Подобається їм і смачне здорове харчування, комфортні сучасні умови проживання, гірське повітря Карпат. Величезне спасибі міському голові, черкаській міській раді, департаменту соціальної політики за такий неймовірний відпочинок для наших дітей. А сама Юля ще дуже хоче подякувати вожатим 5-ї республіки Нікіті й Ані, адже й вона, і її друзі просто в захваті від їхнього неймовірного потоку енергії, дружелюбності, вміння здружити дітей та бути з ними на одній хвилі. Насичене та різнобарвне життя в таборі можна побачити на численних світлинах. Дозвілля в таборі організоване так, щоб діти розвивали всі свої здібності: творчі, інтелектуальні, спортивні.. Дуже багато уваги приділяється спорту й перебуванню на свіжому повітрі», – йдеться у дописі.

Заяву на відпочинок можна подати у громадській приймальні департаменту соціальної політики за адресою: бульв. Шевченка, 307.

Детальнішу інформацію щодо пільгових категорій, які мають право на відпочинок дітей за рахунок міського бюджету, та розкладу змін ви можете дізнатися на офіційному сайті Департаменту.

Загалом ще запланували до кінця року провести ще 4 заїзди.

Право на отримання послуг із відпочинку мають:

діти-сироти,  діти, позбавлені батьківського піклування,  діти учасників АТО,  діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції,

 діти, один із батьків, яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту,

діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків,

діти з багатодітних та малозабезпечених сімей,

талановиті та обдаровані діти,

діти внутрішньо-переміщених осіб,

діти, один з батьків яких має 1 або 2 групу інвалідності віком від 7 до 17 років (включно).

Фото  з «Фейсбук»-сторінки  Департаменті соціальної політики Черкаської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *