Фінська гуманітарка прибула у третю міську лікарню Черкас

Волонтери ГО “ЛАД” та БО “БФ “Хрещатик Сіті” почали розподіляти отриману з Фінляндії благодійну допомогу між лікувальними закладами Черкас. Першу порцію її передали у КНП “Третя Черкаська міська лікарня”

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Не так давно ГО “ЛАД” (керівник Віталій Іляшенко) та БО «БФ «Хрещатик Сіті» отримали медичний вантаж, зібраний українською діаспорою у Фінляндії. Як і обіцяли, благодійну допомогу розподіляємо між тими, кому вона необхідна. Оскільки цей вантаж суто медичний, то і передаємо його ми у медичні заклади. Тож нині спільно з партнерами з ГО “ЛАД” ми надали КНП “Третя Черкаська міська лікарня” милиці, партію дезинфекторів, медичних рукавиць та дуже актуальних, у зв’язку зі зібільшенням кількості захворювань на COVID-19, медичних масок, – сказала вона.

Як розповів журналістам «City News» голова ГО «Лад», він же керівник відділу реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності Департаменту управління справами і юридичного забезпечення Черкаської міської ради, засновник і Віталій Іляшенко це вже другий такий вантаж. Навідміну від першого він суто медичний – протеїнові пластівці, інвалідні візки, милиці, ходунки і багато захисних масок.
Збір обох вантажів – справа рук української діаспори у Фінляндії, з якою вдалось налагодити співпрацю.

– Є таке «Товариство українців Фінляндії». Це одна із найпотужніших українських діаспор, яка опікується Україною. Продовжуємо співвпрацю з нею в ім’я майбутньої перемоги над агресором, – зазначив Віталій Іляшенко.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» (раніше називався – «Пункт благодійної допомоги «Хрещатик Сіті») працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *