Багатодітна черкащанка замість цуценя хаскі, купила джип для армії

Джип для армії придбала багатодітна мати з Черкас Ксенія Потьомко. Необхідну суму – 230 тисяч гривень зібрала за п’ять днів, кинувши клич у мережі «Фейсбук».

Черкащанка – мати трьох дітей шукали цуценя породи Сибірський хаскі для друга родини, але довелось купувати не пса, а джип для армії.

Ця неймовірна історія сталась у Черкасах буквально кілька днів тому.

Її журналісту «City News» розповіла відома у Черкасах волонтерка Ксенія Потьомко, яка підписана у мережі «Фейсбук» як Ксенія Анаско.

– Друг нашої сім’ї – Іван – мисливець, нині військовослужбовець, дуже хотів купити цуценя породи сибірський хаскі. Кілька днів тому він написав у мені «Фейсбук»: «Не треба собаку. Потрібний джип». «Треба джип – буде тобі джип», – миттю вирішила і одразу почала шукати гроші. Діяла через той же «Фейсбук». Кинула там клич і почала розкидати цей пост скрізь, куди тільки можна, щоб його побачило якомога більше людей. Машину теж знайшли швидко. За «Ніссан» просили  5 тисяч 600 євро, тобто 230 тисяч у гривневому еквіваленті. До процесу приєдналась невістка друга Івана – Юри, яку звати Оля і яка живе у Києві. За 5 днів необхідну суму зібрали. Ми зібрали 165 тисяч, а решту суми дав родич Юри. Тож ми купили цей «Ніссан». Зараз він у Ірклієві, де його перекрашують так, як треба  військовим і через кілька днів автвіка поїде на «передок», – розповіла Ксенія.

Волонтерський талант Ксенії відкрився з початком відкритого вторгнення рашистських військ в Україну. До війська мобілізували кума Ксенії, якому був потрібний бронежилет.

– Бронежилет – річ не з дешевих. Шукала за допомогою мережі «Фейсбук» і порівняно швидко знайшла. Мій допис побачила не знайома мені волонтерка, яка передала бронежилет безкоштовно, за що я їй дуже вдячна, – додала Ксенія.  

Нині активна волонтерка збирає для солдат продукти тривалого зберігання, домашню консервацію, тушонку і таке інше.

– Всі ці продукти  ми покладемо у той джип, щоб він до наших солдат на фронт їхав не порожнім, – сказала вона.

Ксенія Потьомко як багатодітна мама перебуває на обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті». Проте, як значна частина українців, не сидить склавши руки, а допомагає Українським Збройним Силам всим чим може задля майбутньої перемоги.

«БФ «Хрещатик Сіті» працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги вагітним жінкам та мамам дітей віком до двох років. На обслуговуванні БО “БФ “Хрещатик Сіті” зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, що потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *