Школярі Черкащини продовжують допомагати воїнам на передовій

У закладах освіти Черкащини не зупиняється волонтерська робота. Щодень учнівство області долучається до допомоги нашим військовим на передовій, повідомляють в управлінні освіти і науки ОВА.

Зокрема, у Верхняцькій гімназії Христинівської міської ради зібрали та переробили капусту, приготували смачні вітамінні салати для наших захисників. Готова продукція, зроблена з душею, уже дісталася до наших воїнів. А у Будищенському школі на постійній основі педагогічний та учнівський колектив працюють над виготовленням вітамінних сумішей для захисників.

Багато закладів освіти Черкащини продовжують працювати над виготовленням окопних свічок, організовуючи майстер-класи з виготовлення засобів освітлення, проводячи акції «Світло перемагає темряву». Зокрема, такі заходи відбуваються у Верхняцькій гімназії, закладах освіти Канівської територіальної громади, Будищенської територіальної громади, Гельмязівської територіальної громади, Мошнівської територіальної громади та інших.

У Канівській територіальній громаді триває акція «Тримаємо освітній фронт». Учні на уроках трудового навчання та за можливості у вільний час разом з учителями, шиють напірники та наволочки для тих, хто потребує цих речей.

Не припиняють в закладах освіти Черкащини плести маскувальні сітки для військових. Долучаються і родини внутрішньо переміщених осіб.

У закладах освіти продовжують традиції проведення благодійних ярмарків дитячих виробів, оберегів, смаколиків та випічки. Ярмарок дитячих виробів «На допомогу ЗСУ» ініціювали в Христинівському Будинку дитячої та юнацької творчості. Виручені кошти з ярмарку передали волонтерській організації «Сильні з Україною».

Учні з любов’ю та пошаною до наших воїнів виготовляють обереги та створили малюнки, які були передані нашим бійцям на передову. Дитячі малюнки, вірші та листи – зворушливі й завжди бажані обереги для захисників України на фронті. Наші бійці дуже радіють, коли їм передають вірші, листи, обереги, малюнки. Дитячі роботи надихають, підбадьорюють та підтримують дух українських воїнів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *