Джинсова п’ятниця у Черкасах пройшла успішно. Раді переселенці і волонтери

Понад двісті пар нових джинсів європейських виробників середньою вартістю близько 80 євро у рамках благодійної акції “Джинсова п’ятниця”, сьогодні у Черкасах роздали переселенським родинам волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це з місця події повідомили журналісти «City News».

Двісті пар новеньких джинсів привезених у Черкаси з Європи завдяки волонтерам Благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті», сьогодні знайшли своїх власників серед переселенців, які нині проживають у обласному центрі.

Джинси безплатно видавали по одній парі у одні руки жінкам, дітям та підліткам лише за однієї умови – наявності довідки внутрішньопереселеної особи.
На пункт безплатної роздачі одягу у цю п’ятницю на кілька годин перетворився зал у кафе Сантімо-Панорама, що знаходиться у ТРЦ “Хрещатик Сіті” по вул. Остафія Дашкевича, 19.

Подарунки створили приємну атмосферу і для дорослих і дітей.

– Ми українці вже довели всьому світу що ми сильні і незламні. Але навіть сильним і не здамним іноді треба дарувати якісь приємні моменти.Сильні ми тому, що об’єднані, і що ми тримаємось всі разом. І дуже приємно що українська діаспора у Фінляндії потурбувалась про тих жінок – українок, яких війна вигнала з їхніх домівок і змусила шукати прихисток у інших містах. І вони до нас у Черкаси направили допомогу саме для такої категорії жінок. Чому джинси? – Тому, що це невід’ємна частина гардеробу кожної сучасної жінки. Ми були приємно і надзвичайно здивовані саме такій гуманітарній допомозі. Вона не типова. Ми таку отримуємо вперше. Всі джинси нові, європейського рівня якості. Середня вартість однієї пари становить 80 євро. Сьогодні ми роздали понад двісті пар. І дивлячись на те, скільки прийшло людей, це дійсно потрібно, і ми цю потребу задовольнили. Ми сьогодні побачили щасливі обличчя людей, і я цьому надзвичайно рада. Для нас це дуже велике задоволення. Ми пишаємось нашими українцями. Разом до перемоги!, – поділилась думкою ініціатор благочинного заходу, очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Троє дівчаток із Марганцю вибрали по парі джинсів і для себе і ще двох дітей, які у силу поважних причин не змогли прийти з ними у пункт роздачі одягу. Всі троє – вихованки дитячого будинку сімейного типу, який російське вторгнення змусив переїхати до Черкас.

– Ми приїхали до Черкас, бо наше місто досі охоплене бойовими діями. У нас на вихованні дев’ятеро дітей, серед яких п’ятеро дівчаток і чотири хлопця. Така допомога одягом для нас дуже важлива. Діти ростуть, дорослішають. Хочуть гарно одягатись. Звичайно ми зі свого бюджету не змогли б виділити кошти на п’ять пар джинсів такої вартості, – розповів батько-вихователь будинку сімейного типу з м. Марганець Євгеній Андронов.

Обновка стала приємністю і для переселенок Ніни Попової з Констатнітовського району Донецької області та її родички з Харкова Катерини Попової.

Вже сьомий місяць з родиною проживаю тут. Ми – багатодітна сім’я. У нас троє діток, і ми б не змогли б для кожного члена сім’ї купити такі джинси, – сказала Ніна Попова.

– Нас з мамою всього лише двоє, але придбати такий одяг для для нашого бюджету – непідйомний вантаж. Тож отримати джинси європейської якості у подарунок – це вже неабияка допомога, – додала її родичка Катерина.


Як вже повідомляли журналісти «City News», джинси доброї європейської якості Фонду передали активісти української діаспори Фінляндії, яка так і називається “Товариство українців Фінляндії”. Нещодавно спільно з партнерською волонтерською структурою ГО “ЛАД”, БО “БФ “Хрещатик Сіті” отримав від “Товариства українців Фінляндії” велику партію благодійної допомоги загальною масою близько шести тонн. Серед переданого були речі медичного спрямування, а також одяг.

БО «БФ «Хрещатик Сіті» працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги вагітним жінкам та мамам дітей віком до двох років. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, що потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *