Гроші з міської скарбниці Черкас направили на підтримку комунальних підприємств

Зміни до бюджету на 2022 рік, зміни до низки програм тощо, розглянули під час чергової сесії міської ради. Комунальні підприємства підтримали грошима з міської скарюниці.

Про це повідомили журналісти «City News».

Зміни до бюджету на поточний рік, зміни до низки програм, кадрові та господарські питання розглянули сьогодні депутати під час чергової сесії міської ради.

Пленарне засідання сесії традтиційно стартувало з озвучення запитів та звернень міських обранців. Вони стосувались ситуації в країні з енергозабезпеченням, податків, заборони московської церкви, безпеки на міських вулицях. Їх озвучили кілька обранців і у тому числі депутати Черкаської міської ради партії «Європейська солідарність» Інна Бандура та Сергій Рубан.

В ході сесії міські парламентарі внесли зміни до програми соціальної підтримки захисників державного суверенітету та незалежності України та членів їх сімей на 2022-2023 роки.


«Передбачено збільшення кількості отримувачів одноразової допомоги на оздоровлення пораненим учасникам оборони. Пропонується поширити безкоштовне харчування у дошкільних навчальних закладах та звільнення від сплати за навчання у мистецьких школах на дітей, батьки яких зникли безвісти під час захисту державного суверенітету України. Пропонується вилачувати одноразову грошову допомогу у розмірі 50 тис грн сім`ям учасників оборони, які зникли безвісти, розширити перелік добровольчих формувань для виплати одноразової допомоги у розмірі 30 тис гривень», – доповів директор департементу соціальної політики Євгеній Данченко.


Також ухвалили зміни до бюджету територіальної громади на 2022 рік.


«Зважаючи, що 590 постанова не дала змоги використати всі напрямки, які були заплановані на початку року, департаментом була підготовлена пропозиція до зменшення асигнувань, і перерозподіл на ті заходи, які важливі на сьогоднішній день», – пояснила директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко.

Міські гроші розподілили так: 12 млн грн виділили на заробітну плату КП «Черкасиелектротранс», 20 млн грн – на КП «Черкаситеплокомуненерго» та 16 млн на КП «Черкасиводоканал» на поповнення статутних капіталів для придбання генераторів.Також спрямували кожти залишків державної субвенції на ремонт шелтера. 15 млн грн направлено обласному бюджету на придбання та встановлення модульних укриттів, 3 млн грн на підтримку добровольчих формувань, 2 млн грн на виплати сім`ям зниклих безвісти захисників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *