Радянську «Зірку» у Черкасах пропонують замінити пам’ятником героям України

Ідею демонтувати пам’ятник часів СРСР, яку висловлюваоли жителі Черкас, підтримав депутатський корпус міської ради. Йдеться про стелу, увінчану символом тоталітарної епохи – п’ятикутною зіркою.

Про це повідомили журналісти «City News».

У ході пленарного чергового засідання сесії Черкаської міської ради, міські обранці підтримали вимогу жителів обласного центру, які вимагали прибрати «Зірку» з території одного зі скверів.

Символу часів «совка», який активно експлуатують сепаратисти і рашистькі окупанти під час війни, що вони ведуть проти України, не місце у одному зі скверів Черкас, – вважають городян.

– Радянська зірка – символ, що його використовує армія росії, яка веде збройну агресію проти нашої Вітчизни. Літаки з такими зірками бомбили мирні українські міста, вбиваючи цивільне населення – жінок, чоловіків, дітей, стариків. Наявність у Черкасах символу держави-агресорки – це блюзнірство по відношенню до світлої пам’яті загиблих, чия кров на руках окупантів, і чия смерть на совісті рашистів. Вважаємо, що стелу з зіркою варто прибрати, а на її місці спорудити пам’ятник сучасним героям України, – підтримала пропозицію колеги по фракції Сергія Рубана депутат Черкаської міської ради партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *