Різдвяні олені у Черкасах не світитимуться, але встановили маленьку ялинку

У парку «Юність» встановили старі новорічні інсталяції та невелику ялинку на радість черкаській дітворі. Незважаючи на війну і на пов’язані з рашистськими ракетними ударами по енергооб’єктам та критичній інфраструктурі відключення електроенергії, Черкаси готуються до Різдвяно-новорічних свят.

Як повідомила пресслужба КП «Дирекції парків», у парку «Юність» встановили новорічні інсталяції та невелику ялинку. Все це старі прикраси КП «Дирекції парків», що використовувались у попередні роки. Для маленьких черкасців там же встановили невелику ялинку у парку «Юність»

– Розглядали можливість підсвітки новорічних інсталяцій від звичайних батарейок, таких, як для кишенькових ліхтариків. З огляду на те, що підсвітка там працює світодіодна, це цілком можливо, адже споживання електроенергії там мізерне. Але, враховуючи часті відключення електроенергії та періодичну відсутність вуличного освітлення, фігурки, що світяться, на нашу думку, викличуть більше негативу, аніж позитиву, – зазначили на підприємстві.

Цю ж думку підтвердив і директор КП «Дирекції парків» Геннадій Шевченко.

– Не буде жодної підсвітки, адже зараз під час довгих відключень населення від електроенергії та під час тотальної економії, – це буде недоречним. Тим більше не доречна ілюмінація під час комендантської години, – зазначив він.

Проте забирати у дітей свято, зі слів директора, у Черкасах теж не хочуть.

– Парк ми вирішили прикрасити для маленьких черкасців, щоб у них був святковий настрій, тому встановили та прикрасили невелику ялинку і світлодіодних оленів, хоч вони і не будуть світитись, додав Геннадій Шевченко.

Комунальники наголошують, що допоможуть також тим, хто захоче провести біля ялинки власний недовготривалий та нечисельний захід для дітей.

– Ми будемо раді допомогти, адже в нинішній час діти потребують особливої нашої підтримки та уваги, – підкреслив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *