Головний фінансовий документ на рік отримали Черкаси

Бюджет Черкас на 2023 рік ухвалили депутати Черкаської міської ради під час чергового пленарного засідання. Доходи бюджету Черкаської міської територіальної громади визначили у сумі 4 мільярди 450 мільйонів 842 тисячі 326 гривень.

Про це повідомили журналісти «City News».

Так доходи загального фонду бюджету територіальної громади Черкас на наступний рік складають 4 мільярди 251 мільйонів 103 тисячі 700 гривень. Тим часом доходи спеціального фонду бюджету громади становлять 199 мільйонів 738 тисяч 626 гривень, а бюджету розвитку – 88 мільйони 156 тисяч гривень.

Захищеними видатками бюджету громади визначили видатки загального фонду на оплату праці працівників бюджетних установ; нарахування на заробітну плату; придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів; забезпечення продуктами харчування; оплату комунальних послуг та енергоносіїв;обслуговування місцевого боргу; соціальне забезпечення; поточні трансферти місцевим бюджетам; оплату послуг з охорони комунальних закладів культури; підготовку кадрів закладами фахової передвищої та вищої освіти; забезпечення осіб з інвалідністю технічними та іншими засобами реабілітації, виробами медичного призначення для індивідуального користування; оплату енергосервісу.

– Дякую кожному із 36 депутатів, які підтримали головний фінансовий документ, та всім, хто долучився до його формування. Щодня впродовж останнього тижня комісія з питань бюджету та економічного розвитку детально вивчала подані пропозиції до головного кошторису міста, заслуховувала представників усіх структурних підрозділів та зрештою ми вийшли на оптимальний проект. Друзі, ми живемо й працюємо в умовах великої війни. І зараз наше головне завдання – стабільне функціонування міста. У нинішніх реаліях нашими основними пріоритетами залишається – створення резервного фонду, щоб ми могли оперативно реагувати на ймовірні надзвичайні ситуації, підсилення системи цивільного захисту, допомога нашим незламним військовим, соціальний захист найбільш вразливих категорій населення, стабільна робота критичної інфраструктури за будь-яких умов. Маємо об’єднуватися та всім разом працювати на українську Перемогу, – прокоментував міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Фото з зі сторінки міського голови Черкас у “Фейсбук”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *