Скасувати плату за проїзд у тролейбусах пропонують у Черкасах

Скасувати оплату за проїзд у тролейбусах на час дії воєнного стану, а за цей час розробити дієву систему оплати та штрафів за проїзд «зайцями» запропонувала депутатка Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

Як провідомили журналісти «City News», таке звернення вона озвучила міському голові під час чергового пленарного засідання сесії Черкаської міськради.

– У проєкті бюджету на 2023 рік передбачено видати на КП «Черкасиелектротранс» у сумі 103 мільйони, підприємство не є прибутковим, а повністю залежне від фінансування з бюджету міста. Основні користувачі послуги перевезення – це категорійні громадяни, які не сплачують за проїзд, а решта мають сплачувати за проїзд через валідатори. Проте велика частка пасажирів це ігнорує, а робота контролерів не забезпечує стовідсоткову оплату, бо відсутній дієвий механізм стягнення штрафів. У той же час на зарплату контролерам у наступному році пропонується виділити 6,5 мільйонів гривень. Враховуючи вище викладене прошу розглянути можливість на період дії воєнного стану скасувати плату за проїзд у міських тролейбусах. А за цей час дати можливість відповідному департаменту доручити відпрацювати дієвий механізм стягнення штрафів за неоплачений проїзд, – роз’яснила суть своєї ініціативи Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *