У черкаському худмузеї відкрилася Різдвяна виставка

У Черкасах відкрилася традиційна “Різдвяна” виставка, яка діятиме у Черкаському художньому музеї до 22 січня. Про це інформують на сторінці закладу у фейсбуці.
Усі твори, що сформували «Різдвяну» виставку, а це картини, графічні роботи, скульптурні композиції, твори декоративно-прикладного мистецтва, пройняті глибинним відчуттям гармонії людини і природи, сповнені вірою в кращий прийдешній день кожного з нас.
На виставці представлено цілий ряд творів, в яких розкривається теми прадавніх традицій нашого народу та традицій українського Різдва. Неможливо не зупинитися поряд з роботою Ольги Отнякіної-Бердник «На Різдво з гостинцями», з цілим карнавалом персонажів, які втілюють власну міфологію та власні символи майстрині.

Прекрасно змальовує традиційно українське веселе, галасливе, радісне свято Ігор Солодовніков в роботі «Діти прийшли колядувати», магічне бачення різдвяного дійства відображено у роботі Тетяни Сосуліної «Різдв’яна ніч». Християнська складова представлена в роботі Віктора Снісаренка «Різдвяний вечір. Після служби». Як нагадування про трагічні події української історії звучать роботи Олександра Шепенькова «З Різдвом» та Оксани Сірої «Зимовий спогад». Щира данина величезному пласту самобутніх, глибинних українських традицій віддана майстринями Надією Нікіфоровою «Залякування дерев» та Іриною Нявчук «Берегиня».

Краєвиди Черкащини у виконанні таких відомих майстрів живопису як народний художник України Іван Бондар, заслужений художник України Максим Гладько, подружжя Роман та Олеся Кравчук, Микола Колядко.
Окрім пейзажів на виставці представлено натюрморти заслуженого художника України Віктора Олексенка, Максима Сірого. На виставці представлені і плакати художниць молодого покоління Лесі Тарахтій та Анни Сторчеус «Щедрик» та «Свята ніч настає…».
Серед художників з власною філософією та особливою манерою втілення ідей на полотні виділяються Володимир Яковець, та Ольга і Марія Голуб. Вони запам’ятовуються не тільки розмірами своїх робіт, а й масштабністю мислення.

Новітні тенденції та несподівані інтерпретації представлено в роботах декоративно-прикладного мистецтва — унікальних вишитих картинах заслуженої художниці України Олександри Теліженко, заслуженого майстра народної творчості України Ольги Мартинової, Лариси Шейх-Афоніної, Людмили Шилімової-Ганзенко та Сергія Шилімова, Севастяни Федоренко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *