Новоприбулих переселенців інформують про послуги черкаського Дитячого центру допомоги

Новий напрямок співпраці розпочали Благодійний Фонд «Хрещатик Сіті» та міська влада Черкас в особі Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради. Відтепер волонтери Гуманітарного центру Черкаської міської ради та працівники громадської приймальні Департаменту інформують новоприбулих переселенців з маленькими дітьми про можливість зареєструватись у Дитячому благодійному центрі допомоги, яким опікується  БО «БФ «Хрещатик Сіті». Клієнтам Центру безкоштовно надають дитяче харчування, засоби гігієни для малюків, іграшки, одяг тощо.    

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Фонд може обслуговувати до 150 родин внутрішньо переміщених осіб з дітьми віком від нуля до двох років. Нині склалась така ситуація: ми працюємо вже досить тривалий час і деякі дітки, які були у нас на обслуговуванні, за цей час вже подорослішали. А ще, чимало переселенських родин – наших клієнтів, у силу різних причин повернулись додому. Відтак у нас звільнилась певна кількість місць і ми вирішили звернутись до структури, яка першочергово приймає у Черкасах внутрішньо переселених осіб. Це наш постійний партнер по втіленню різних соціальних ініціатив – Департамент соціальної політики Черкаської міської ради. Нині йдеться про новий напрямок співпраці з Департаментом, що полягає у інформуванні новоприбулих переселенських родин з маленькими дітками про можливість зареєструватись у Дитячому благодійному центрі і щотижнево отримувати такі потрібні речі, як дитяче харчування, засоби гігієни для малюків тощо. Задля цього ми розробили інформаційні листи де чітко розписана програма у сенсі кому і як ми допомагаємо, – пояснила формат нового напрямку співпраці з департаментом Інна Бандура.

Втілення ініціативи за доцільне вважає і заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава:

– З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у Черкасах було створено дуже багато різних волонтерських хабів, які допомагали внутрішньо-переміщеним особам. Тож, можна сказати, що Черкаси – це великий волонтерський центр, тилове місто по прийому внутрішньо-переміщених осіб. Гуманітарний центр Черкаської міської ради з перших днів організації тісно співпрацює з благодійним фондом «Хрещатик – Сіті», який опікується сім’ям з дітками, віком від нуля до двох років та надає їм необхідну допомогу, як провізійно, так і через проведення різних заходів. Плануємо у цьому році поглибити співпрацю через Департамент соціальної політики Черкаської міської ради, а саме у сенсі інформування новоприбулих внутрішньо-переміщених осіб з маленькими дітьми про можливість зареєструватись у Дитячому центрі допомоги, – сказала вона.

В унісон їй говорить і заступник директора Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Сергій Рубан:

– Дуже часто бачу у громадській приймальні Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради маленьких діток, які приходять з мамами –  внутрішньо-переміщеними особами. Тож через громадську приймальню Департаменту плануємо максимально поширювати інформацію про благодійну діяльність Фонду «Хрещатик Сіті», який очолює Інна Бандура і цим сприяти родинам з маленькими дітками отримувати у нашому гостинному місті Черкаси все, що вони потребують, – додав Сергій Рубан

***

БО «БФ «Хрещатик Сіті»  працює з початку нового вторгнення окупаційних військ рф в Україну, і як волонтерська структура вже здобув авторитет в Україні і далеко за її межами. Заснувала і очолила волонтерську організацію керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» Інна Бандура.

Нині вказана волонтерська структура продовжує допомагати українській армії, працюючи у форматі запитів та опікується діяльністю Дитячого благодійного центру допомоги. На обслуговуванні БО «БФ «Хрещатик Сіті» зараз перебуває понад 150 переселенок та черкащанок, які перебувають на крайніх термінах вагітності, або вже виховують діток віком до двох років, і відтак потребують допомоги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *