“Шлях, позначений сіллю”, у Черкасах показують через віртуальні окуляри

Проєкт «Шлях, позначений сіллю. Солона історія Сходу України» презентували у Черкаському міському Палаці Молоді, що у Південно-Західному районі. У заході взяли участь учнівська молодь та представники бібліотечної системи міста.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради.

Учасники заходу подорожували соляними шахтами Донбасу, почули багато цікавих фактів про Лисичанськ, Соледар, Краматорськ та інші населені пункти, пов’язані з соляною спадщиною країни, мали змогу доторкнутись до частинки цих місцин, що були представлені у вигляді виробів з солі. Ефект присутності у місцях, пов’язаних із солоною історією Сходу України, досягався завдяки застосуванню окулярів віртуальної реальності.

Захід був організований завдяки голові ГО «Крила» Яні Синиці. Вона переїхала до Черкас з Донеччини. У 2020 році з метою розвитку туризму Північної Донеччини вона започаткувала проєкт «Шлях, позначений сіллю». Він знайомив з історією краю і його «родзинками» через призму сучасної інтерпретації солі та соляного промислу.

За матеріалами досліджень минулих років було видано книгу, яка і була презентована на заході, а також розроблено панорами для віртуальних подорожей локаціями «Шляху, позначеного сіллю». Примірники книги були передані до міських бібліотек.

Минулоріч, опинившись на Черкащині з початком військових дій, проєкт продовжує реалізуватись, але наразі вже спрямований на адаптацію внутрішньо переміщених осіб у приймаючих громадах.

«Переглянути панорами можна на сайті проєкту www.saltway.in.ua, а також у нас в Центрі «ПРОСТІР РОЗВИТКУ» через окуляри віртуальної реальності. Просимо записуватися заздалегідь за телефоном: 098-08-18-418», – зазначає директорка Черкаського міського Палацу Молоді Олена Петрова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *