До Черкас прибуде гуманітарна допомога з Латвії

Гуманітарну допомогу з Латвії днями отримають волонтери  БО «БФ «Хрещатик Сіті». Йдеться про чималу кількість продуктів харчування, засобів гігієни і канцелярського приладдя, яку зібрали латвійські волонтери у рамках проєкту «Зігрій українців».

Про це журналістам «City News» повідомила очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівниця ТРЦ «Хрещатик Сіті», депутат Черкаської міської ради фракції «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– В Латвії є чудове містечко Смілтене, яке знаходиться в 130 км від Риги і має населення близько 5,5 тис осіб. В Смілтене є середня школа і садочок, а також там є благодійний фонд “Saules kalns”, в перекладі «Сонячна гірка» Голова правління фонду -Любов Нікіфорова, або як всі до неї звертаються – пані Люба( це вона зі мною на фото). Так от пані Люба народилася в Харкові і вже понад 50 років живе в Латвії. Ця неймовірна жінка поставила собі за мету, написала проєкт і виграла грант на будівництво центру підтримки родини. Ми з командою волонтерів вже відвідували влітку цей центр. Тоді там дуже гостинно зустрічали родини з дітьми з Маріуполя, Миколаїва, Бахмута та родини наших загиблих воїнів. Цього разу нас запросили, щоб передати нашому благодійному фонду БО « БФ Хрещатик-Сіті» гуманітарну допомогу зібрану в рамках проєкту «Зігрій українців» до якого долучилися учні смілтенськоі середньої школи та маленькі відвідувачі місцевого дитячого садочку. Коли передавали зібрану гуманітарку, а це і продукти харчування і одяг і засоби гігієни і канцелярське приладдя, смілтенці казали – це наш маленький вклад в Перемогу України. Я дуже хочу, від всієї нашої волонтерської родини подякувати всім жителям Смілтене, пані Любі, нашим латвійським друзям Айнарсу Межулісу (економічний аташе Латвіі в Україні), Aurika Zivere за підтримку та душевне тепло, яке дійсно зігріває. Разом до Перемоги!, – сказала Інна Бандура.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *