Черкаській дитячій художній школі імені Нарбута – 45 років

Черкаська дитяча художня школа ім. Данила Нарбута відзначає своє 45-річчя. З цієї нагоди в Черкаському обласному художньому музеї відкрилася виставка «Викладачі. Учні. Випускники». В експозиції – 150 робіт, створених учнями, викладачами та випускниками цієї художньої школи.

Від імені Черкаського міського голови Анатолія Бондаренка його заступниця Анастасія Чубіна привітала колектив та учнів закладу з ювілеєм. Вручила низку подяк міського голови з нагоди свята.

«Дитяча художня школа імені Нарбута є знаковим навчальним закладом нашого міста. Вихованці школи є переможцями різних конкурсів. А професійний, щирий колектив викладачів закладу вкладають душу у виховання кожної дитини, плекають юні таланти. І майже півтисячі вихованців закладу нині – це яскравий показник вашої роботи і комфортного простору творчості, який ви створили. Вірю, що наступний день народження школа відзначатиме вже під мирним небом України», – зазначила Анастасія Чубіна.

Усього троє викладачів та 60 учнів було тут на початку діяльності школи, і 506 дітей та 22 викладачі – нині. За 45 років роботи Черкаська дитяча художня школа ім. Данила Нарбута випустила 2 254 учня.

Нині тут викладають відомі художники України Володимир Яковець, Тетяна Сосуліна, Лев Недосєко, дизайнерка Ірина Попова, фотографка Анна Алабіна та багато інших.

Школа є активною учасницею міських та обласних мистецьких заходів, проводить виставки, конкурси. Учні з викладачами перемагають у численних творчих проєктах.

Під час війни займаються волонтерством, беруть участь у благодійних аукціонах на допомогу Збройним Силам України, надсилають свої роботи на підтримку воїнам, проводять арт-терапевтичні заходи для внутрішньо-переміщених осіб та військових, що проходять реабілітацію на Черкащині. Тільки за 2022-2023 навчальний рік викладачі та учні художньої школи розписали понад 100 тубусів від снарядів і майже 500 гільз.

Багато з колишніх випускників художньої школи стали відомими особистостями на Черкащині: Ольга Гладун – директор Черкаського обласного художнього музею, кандидат мистецтвознавства; Інна Яковець – завідуюча кафедрою дизайну Черкаського державного технологічного університету, професор; Юлія Чабаненко – засновниця видання «Черкаська майстерня друку»; Ігор Солодовніков, Ольга Курська, Тетяна Черевань і ще багато відомих імен художників.

Школа тісно співпрацює з мистецькими кафедрами черкаських коледжів та університетів.

За інформацією пресслужби Черкаської міської ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *