У Черкасах майстриня і глядачі створили коло «Зеніт українського сонця»

У Черкасах відбулось відкриття виставки-перформансу рушника Перемоги «Зеніт українського сонця» Олександри Теліженко. Апогеєм творчого свята стало коло Сонця, яке разом створили майстриня і глядачі.

Відкриття виставки-перформансу рушника Перемоги «Зеніт українського сонця» заслуженої художниці України Олександри Теліженко відбулось у Черкасах до Дня Соборності України.

Глядачам представили фотовиставку, світлини якої зафіксували процес творення рушника «ЗЕНІТ УКРАЇНСЬКОГО СОНЦЯ» колективом майстринь Творчої майстерні Олександри Теліженко.

А під час демонстрації відеоролика Олега Бурячка, що також розкриває процес створення Рушника «ЗЕНІТ УКРАЇНСЬКОГО СОНЦЯ», його символіку та уже здійснені презентації твору в Каневі та Черкасах глядачі разом із Олександрою Теліженко створили коло Сонця.

– Я задоволена. Я викладач, доцент, і я люблю працювати з аудиторією. Люблю дивитись в очі, щоб бачити реакцію, наскільки мене зрозуміли. І сьогодні я задоволена. Я бачила, що очі палали у дітей і дорослих, бійців. І навіть коли дивилися фільм, мені довелося підняти всіх, бо була така задумка підняти всіх бо це загальне коло, я думала: «Встануть?» Бо ми ж українці такі, трішки з ліньцою. Але всі піднялись і оце велике коло, і при тому весело і у задоволення. І всі ми приєднались до оцього дійства надіслати великий, могутній енергетичний посил у простір. І це ніякі не упередження. Це фізика. Це філософія. Це все пояснюється. І навіть поняття магія – це просто знання законів природи. І от ми сьогодні це зробили. Я цим задоволена, і бачу що й люди цим задоволені, поділилась враженнями заслужена художниці України Олександри Теліженко.

***

Впродовж усіх днів роботи виставки, яка триватиме до 28 січня, буде працювати зона «meet-up». Щодня автор Рушника – Олександра Теліженко вестиме розповіді про Рушник, як унікальне явище світової культури, в якому через символи знакові комбінації зашифровані – утаємничені знання i наших предків про закони Світового Ладу.

Серед гостей творчого свята був і перший заступник голови Черкаської обласної ради Роман Сущенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *