На Черкащині буде сніжно та морозно

Цього тижня погоду у нашому регіоні формуватимуть атмосферні фронти циклонів «Nicolas», «Oleg», та «Pit», які зумовлюватимуть хмарну погоду та практично щоденний сніг. Однак сильними та навіть помірними опади не будуть, загальний приріст снігового покриву за робочий тиждень прогнозуємо всього 4-5 см. Тож на дорогах та тротуарах слизота.

31 січня – вдень сніг, мокрий сніг, на окремих ділянках доріг ожеледиця. Температура впродовж доби 2º морозу – 3º тепла. 1-3 лютого – невеликий мокрий сніг та сніг. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 2° морозу – 3° тепла.

За модельними розрахунками, у найближчі вихідні, завдяки зміні синоптичних процесів, погода зміниться, опади припиняться. З північними вітрами до нас «зайде» більш ХОЛОДНЕ повітря, температура знизиться: вночі 3-8 морозу, вдень 0-5º морозу.

За словами начальника обласного гідрометцентру Віталя Постриганя, незважаючи на те, що січень 2023 на Черкащині серед аномально-теплих посідає 4-те місце за 30 років та 5-те за 75 років спостережень, рекордсменом залишається січень 2007, із середньомісячною температурою 2º тепла.

Особливістю нинішнього місяця був надзвичайно змінний характер – велика амплітуда температурних показників впродовж короткого часу, тривала відлига, різке зниження температури повітря. В історію метеорологічних спостережень він входить сухим та безсніжним. А ще, 1, 2 та 20.01 тричі був перекритий місячний максимум температури повітря. З початку зими найнижча температура була лише 12º морозу, найвища – 15º тепла, а температурний фон на 3º вище клімату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *