Пекти імбирні пряники навчали у Черкасах підлітків з переселенців
Суперпозитивний і надзвичайно корисний кулінарний майстер-клас по виготовленню смачних і модних кондитерських виробів підлітків з числа переселенців.
Як повідомив журналіст «City News», кулінарне свято для них влаштував «Інтеграційний хаб «Черкаси – твоє місто». Готували смаколики юні майстри під чуйним керівництвом досвідченої кондитерки з Харкова.
Участь у майсткеркласі взяли кількадесят дорослих та підлітків із числа внутрішньо переміщених осіб.
Готували імбирні пряники, цукати, цукрове та шоколадне печиво, апельсиновий мармелад. Вони власноруч місили тісто, вирізали з нього фігурки, чистили апельсини, розписували готові вироби. А ще кожний учасник майстер-класу поніс додому пакунок зі смаколиками.
«Просто чудово, що зробили такий майстер-клас, – поділилась думкою Наталія Кудрявцева з Лиману Донецької області. – У чужому місті нелегко. А це можливість навчитися чомусь новому, знайти друзів і весело та з користю провести час».
Її одинадцятирічний син Арсеній обожнює готувати і мріє стати кухарем. Тому постійно удосконалює власні кулінарні уміння.
«Я прийшов сюди, аби навчитися готувати десерти, адже справжній шеф повинен уміти робити все», – переконаний Арсеній.
«Я хочу власним прикладом показати: тут немає нічого надскладного, – пояснює ведуча майстер-класу, шеф-кондитерка з Харкова Діана Логінова. – Якщо ви вдома готуєте десерти і вам це подобається, то ці вміння варто розвивати. Адже кондитерська справа може перетворитися з цікавого хоббі в перспективну і прибуткову професію».