Черкаські волонтери з «Хрещатик Сіті» отримали нову допомогу з Італії

Генератори, продукти, новенькі пледи, вживаний одяг, і цілий автобус завантажений гуманітарною допомоги, разом з ним, передали військовим у одну з найгарячіших точок на східному фронті  відомі на Черкащині волонтери Олександр та Наталія Сімак зі Шполи. Вчора вони привезли гуманітарний вантаж від асоціації «МАЛЬВЕ Україна» (м.Верона, Італія) у Черкаси у Благодійний фонд БО «БФ «Хрещатик Сіті».

Про це журналісти «City News» дізнались спілкуючись з Олександром та Наталією Сімаками під час передачі гуманітарної допомоги до Благодійного фонду БО «БФ «Хрещатик Сіті» і зафіксували момент, коли від імені Фонд його очільниця Інна Бандура вручила пану Олександру нагороду.

– Щиро дякуємо нашим партнерам ГО «НПО Наш Шлях», асоціації «МАЛЬВЕ Україна» та особисто Олександру та Наталії Сімак за надану гуманітарну допомогу. З ними усіма співпрацюємо з перших днів відкритого вторгнення російських військ в Україну. За час співпраці від «МАЛЬВЕ Україна» отримали десятки тон благодійного вантажу. А це ліки, медичні засоби, продукти, одяг, обладнання і багато іншого. А Олександр і Наталія Сімак спільно з ГО «НПО Наш Шлях», у якому волонтерить їх син, теж Олександр, доправили на передову тонни гуманітарної допомоги для українських захисників, – сказала очільниця БО «БФ «Хрещатик Сіті», керівник ТРЦ «Хрещатик Сіті» депутат Черкаської міськради фракції політичної партії «Європейська солідарність» Інна Бандура.

– Нас три брати. Один нині захищає Вітчизну, служить в українському війську. Сергій – середній брат двадцять років живе і працює в Італії, а нині він волонтерить задля нашої майбутньої Перемоги, – почав розповідь про волонтерську діяльність своєї сім’ї шполянин Олександр Сімак – диспетчер Шполянського РЕМ ПАТ Черкасиобленерго.

Родина Сімаків волонтерить від початку війни, ще з 2014 року. Торік вони почали співпрацювати з італійською благодійною асоціацією «МАЛЬВЕ Україна».

– Це все, що ми нині привезли до Черкас – від «МАЛЬВЕ». Логістика працює так: вони доправляють гуманітарні вантажі до Львова, а далі вже веземо ми зі Львова до Шполи. Там розподіляємо і відправляємо у різні гаряч точки. Недавно відвезли двома машинами гуманітарний вантаж вагою близько три тони. Це генератори, різні продукти у тому числі свіжа випічка, яку для бійців виготовили наші шполянські господині. Були у Слов’янську, Краматорську і Лимані. Одну з машин – автобус, з генератором та близько півтора тоннами продуктів, від “МАЛЬВЕ” віддали солдатам на передову разом із тим же автобусом. Другу машину з гуманітарною допомогою і іншим генератором зібрала ГО «НПО Наш Шлях». Зібране ними ми передали солдатам у Лиман. У Фонд «Хрещатик сіті» ми привезли від «МАЛЬВЕ» одяг, печиво, памперси та новенькі пледи, які асоціації передав італійський завод-виготовельник, – розповів пан Олександр.

Поки волонтери БО «БФ «Хрещатик Сіті» вивантажували привезене Сімаками, голова сім’ї коротко познайомив автора з новаціями, які відбулись у їх волонтерському русі. За його словами ГО «НПО Наш Шлях» – нова структура. На відміну від ГО «Цитадель», ГО «НПО Наш Шлях»  має значно ширше коло повноважень і можливостей. Серед них і щодо співпраці з закордонними партнерами, тому числі із «МАЛЬВЕ».

– “МАЛЬВЕ” співпрацює з мережею магазинів та супермаркетів по Італії. У кожному магазині виставлені ящики для збору гуманітарної допомоги для України. Тож, італійці, роблячи покупки для себе, кладуть туди те, що вони придбали для українців. Зараз у Італії спостерігається нова хвиля пожвавлення у русі допомоги Україні. Якщо влітку інтерес до України помітно впав і у італійському суспільстві був помітний спад активності у сенсі збирання допомоги, то тепер, цей рух помітно пожвавився. Був випадок коли до «МАЛЬВЕ» приїхав італієць власним легковиком з причепом, завантаженим різними продуктами. «Це для України від мене», – лаконічно сказав він і передав привезене на склад асоціації, – додав Сімак-старший.

На світлині: волонтерка Фонду Тетяна Моргуненко, очільниця Фонду Інна бандура та волонтер зі Шполи Олександр Сімак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *