Черкасців запрошують на вечір-портрет Василя Стуса

Черкаська центральна міська бібліотека ім. Лесі Українки запрошує всіх охочих на вечір-портрет Василя Стуса «Василь Стус – людина, поет, легенда». Пам’ять українського поета-шестидесятника, незламного борця за незалежність України вшанують 8 лютого о 13:00.

У січні минуло 85 років з дня народження Василя Стуса, українського поета-шістдесятника, перекладача, публіциста, правозахисника, дисидента, члена Української Гельсінської групи.

«Василь Стус – приклад незламності, принциповості і твердої волі. Крізь усю його творчість проходить тема та ідея України. Ні концтабори, ні тюремні карцери не змогли зламати його дух та збити зі шляху правди. Він одночасно лірик і борець, патріот, правдолюб. Зважаючи на багатогранність і значимість особистості Василя Стуса, наша бібліотека вирішила провести захід на вшанування пам’яті справжнього Героя України», – сказала директорка Черкаської міської бібліотечної системи Олена Шор.

За словами Олени Шор, на зустрічі присутнім запропонують переглянути відеофільми про Василя Стуса та почитати незабутні вірші Поета. Запрошуються всі небайдужі.

Адреса Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки:
Вул. Хрещатик, 200
Телефон: 0472 541 170

Про це інформує департамент освіти та гуманітарної політики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *